Iako su veoma kalorične voditeljka obožava da ih sprema, ali i da uživa u njihovom savršenom ukusu
Voditeljka Lea Kiš godinama je bila omiljeno TV lice mnogih ljudi. Tokom svoje duge voditeljske karijere ugostila je mnoga poznata lica, otkrivala njihove tajne, navodila ih da se opuste i ispričaju detalje koje inače ne bi.
Ipak, osim sjajne voditeljske karijere Lea je i odlična domaćica, koja uživa u pripremi ukusnih obroka za svoje prijatelje i porodicu.
Lea koristi svaki slobodan trenutak kako bi okupila drage osobe, a kada joj to pođe za rukom trudi se da im upriliči gastronomsko uživanje koje se prepričava i pamti.
Na njemom jelovniku često se nalaze ukusni internacionalni specijaliteti među kojima glavu ulogu zauzimaju lazanje. Kako ih Lea sprema pogledajte u receptu koji sledi.
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- luk
- origano
- vegeta
- kari
- začini po želji
- pakovanje kora
- paradajz
Za bešamel sos:
- brašno
- kačkavalj
- jedno jaje
- mleko
Priprema:
Prodinstajte mleveno meso sa lukom, dodajte origano i vegetu i malo kari začina. U drugoj šerpi napravite bešamel sos tako što ćete brašno i narendani kačkavalj umutiti u mleku i kada ono proključa u smesu dodati celo jaje.
Kore, ako su domaće, ne kuvatki, već odmah slagati u pleh: red sosa, red mesa, red bešamela, a na završnu koru narendam kačkavaj i odozgo takođe narendajte svež paradajz. Lazanje peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.
Bonus video:
Najukusnije božićne puslice