Idealan ručak za nekoliko dana, što ga više podgrevate sve je ukusniji i kremastiji
Domaćice najviše vole ona jela koja mogu da se spreme za nekoliko dana, jer im ona štede i vreme i novac. Pasulj, grašak, boranija su samo neka od njih, a ako ih spremite na starinski način vaši ukućani će sigurno biti oduševljeni.
Jedno od omiljenih starinskih jela je i Gravče na tavče, makedonski specijalitet koji su prigrlili narodi mnogih drugih nacija. Tako se i na srpskoj trpezi često nađe ovo jelo, a jedna od naših mladih glumica ga sprema na sebi svojstven način.
Miljana Gavrilović je otkrila kako ona sprema ovo ukusno jelo, a mi taj recept delimo sa vama.
Potrebno je:
- pola kilograma mladog pasulja
- 2 glavice crnog luka
- malo ulja
- 2 šargarepe
- začini po želji
- 2 kašike projinog brašna
- ko voli crvena paprika
Priprema:
Skuvati 1/2kg mladog pasulja. Dve glavice crnog luka iseckati i udinstati na malo ulja. Dodati dve narendane šargarepe, začine po želji (so, crni i beli biber, mlevenu papriku, lovorov list) i na kraju dodati skuvani pasulj.
Prebaciti u tavče (manju posudu od pečene gline ili ako pravite veću količinu u sač). U jednu šolju vode rastvoriti dve ravne kašike prosejanog projinog brašna (belo kukuruzno) preliti preko pasulja i promešati.
Dodati po koju crvenu suvu papriku i peći u rerni na 200’C oko pola sata 40 minuta. Prijatno!
Bonus video:
Glumica otkrila svoj najveći porok