I onima koji ne vole boraniju, ovo će postati omiljeni obrok.
Ako ste u potrazi za jednostavnim, laganim, a zdravim ručkom, onda je zapečena boranija sa jogurtom definitivno najbolji izbor.
Osim što je boranija zdravo povrće koje sadrži pregršt nutrijenata, ovaj jednostavan recept postaće omiljen svim domaćicama jer ne iziskuje mnogo vremena, a predstavlja zaista fantastičan izbor.
Zapečenu boraniju sa jogurtom možete da služite uz omiljeni komad mesa ili možete da uživate u bezmesnom ručkom koji će vas okrepiti i zasititi.
Uz to, ako spadate u grupu ljudi koji ne vole boraniju, ovo je možda "najbezbolniji" način da je zavolite.
Sastojci:
- 500 gr boranije
- 1 glavica crnog luka
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli i začina
- 1 jogurt
- malo ulja
Priprema:
Sitno isečen luk izdinstajte na malo ulja dok ne postane staklast, a potom dodajte isečenu boraniju.
U ovom trenutku dodajte i začine sve zajedno izdinstajte.
Sipajte vode toliko da se prekrije boranija, potom smanjite jačinu vatre i ostavite da se kuva još 45 minuta na srednjoj jačini.
Izdinstanu boraniju stavite u keramičku posudu u kojoj ćete je zapeći.
Posebno umutite jaja, pa dodajte jogurt i malo "čorbice" u kojoj se kuvala boranija, pa posolite i sve prelijte preko boranije.
Promešajte ili protresite da bi se smesa od jogurta ravnomerno rasporedila.
Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.