Ukoliko volite kremaste poslastice bez pečenja, beli "lažni" Švarcvald je idealni recept za vas.
Ako ste ljubitelji jednostavnih i kremastih poslastica, bez pečenja, a punog, savršenog ukusa, torta Beli Švarcvald je pravi izbor za svako vaše slavlje, goste, desert posle porodičnog ručka...
Klasična Švarcvald torta pravi se drugačije, a ovo je jedna od njenih malo pojednostavljenih, ali jednako ukusnih verzija bez pečenih kora.
Recept za ovu verziju torte pronašli smo na Jutjub kanalu Kuvajmo lako.
Bela Švarcvald torta
Sastojci:
Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 50 g mlevenih lešnika, badema ili oraha
- 2 kašike belog krema
- 100 g maslaca ili margarina
- 70 ml soka narandže
Za voćni fil:
- 200 g višanja
- 100 ml vode
- 3-4 kašike šećera (po ukusu, koliko volite slatko)
- 2 pune kašike gustina
Za beli fil:
- 200 g krem sira
- 3 kašike šećera u prahu (50g)
- 1 vanilin šećer
- 200 ml slatke pavlake
- po potrebi kremfiks
Za glazuru:
- 100 g bele čokolade za kuvanje
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
- Za koru: Pomešajte keks i mlevene orahe (ili bademe ili lešnike), pa dodajte krem (beli deo) i istopljeni margarin. Dobro sjedinite, pa dodajte sok od pomorandže. Pleh prečnika 22 cm malo pospite sa mlevenim keksom, pa izručite smesu. Dobro utabajte da se sve poravna i slegne.
- Za voćni fil: Višnje i vodu sameljite u blenderu. Dodajte šećer i gustin, pa kuvajte do željene gustine. Prohladite 5 minuta, pa sipajte preko kore i poravnajte. Ostavite da se dobro ohladi.
- Za beli fil: Pomešajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer. Dobro sjedinite. Umutite slatku pavlaku da dobijete čvrstu smesu. Na pola mućenja pavlaci dodajte smesu sa krem sirom i nastavite da mutite. Beli sloj premažite pažljivo preko voćnog.
- Za glazuru: Slatku pavlaku otopite sa čokoladom na pari. Prelijte kolač i ostavite da se stegne.
Bonus video
Recept kuvara Raše za Noazet
( Glossy, M.R., Izvor: kuvajmolako )