Mada se inače kore peku u recepturi za "Ledeni vetar", ovaj olakšani recept ne iziskuje ni da upalite šporet.
Torta Ledeni vetar jedna je od omiljenih voćnih torti u mnogim porodicama, a prema "glavnom" receptu, ona se pravi sa pečenim korama. Međutim, kada nemate vremena da sačekate da se kore od belanaca ispeku, možete da isprobate ovaj recept u kom vam rerna uopšte ne treba.
Rezultat je ništa manje ukusna, a jednako kremasta, voćna, nafilovana i savršena tortica, kao i pun ukus voća po vašem izboru (i u skladu sa sezonom).
Kada je sezona jagoda, one se savršeno uklapaju, a možete ih kombinovati sa bananama, kivijem...
Birajte u zavisnosti od toga šta imate u kuhinji.
Sastojci:
- 320g keksa
-
200ml mleka
-
500g maskarpone sira
-
300 ml pavlake za kuvanje
-
+ šećer po želji
-
5 banana
-
400g kivija
-
400g jagoda (ili malina)
Priprema:
- Keks umačite u mleko i slažite na dno kalup.
- Umutite maskarpone s pavlakom za kuvanje i dodatnim šećerom, ako volite da zasladite.
- Na keks namažite tanak sloj fila.
- Naseckajte banane, pa slažite na fil. Premažite tankim slojem filma, pa naseckanim jagodama, pa ponovo tankim slojem fila.
- Keks umočite u mleko i slažite. Ide tanak sloj fila, pa naseckan kivi.
- Premažite ostatkom fila.
- Ukrasite po želji ostatkom voća, narendanom belom čokoladom...
- Ostavite da se ohladi u frižideru.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
Bonus video
Kako iseći okruglu tortu na puno parčića