kad žurite, imate iznenadne goste...

U varijanti bez pečenja kora: Torta LEDENI VETAR je omiljeno voćno zadovoljstvo, a za ovaj recept vam ne treba ni šporet

0

Mada se inače kore peku u recepturi za "Ledeni vetar", ovaj olakšani recept ne iziskuje ni da upalite šporet.

Olakšana varijanta recepta za tortu Ledeni vetar
Olakšana varijanta recepta za tortu Ledeni vetarfoto: ARIES_Studio/shutterstock

Torta Ledeni vetar jedna je od omiljenih voćnih torti u mnogim porodicama, a prema "glavnom" receptu, ona se pravi sa pečenim korama. Međutim, kada nemate vremena da sačekate da se kore od belanaca ispeku, možete da isprobate ovaj recept u kom vam rerna uopšte ne treba.

 

Rezultat je ništa manje ukusna, a jednako kremasta, voćna, nafilovana i savršena tortica, kao i pun ukus voća po vašem izboru (i u skladu sa sezonom).

 

Kada je sezona jagoda, one se savršeno uklapaju, a možete ih kombinovati sa bananama, kivijem... 

 

Birajte u zavisnosti od toga šta imate u kuhinji.

Sastojci:

 

  • 320g keksa
  • 200ml mleka

  • 500g maskarpone sira

  • 300 ml pavlake za kuvanje

  • + šećer po želji

  • 5 banana

  • 400g kivija

  • 400g jagoda (ili malina)

 

Priprema:

  1. Keks umačite u mleko i slažite na dno kalup.
  2. Umutite maskarpone s pavlakom za kuvanje i dodatnim šećerom, ako volite da zasladite.
  3. Na keks namažite tanak sloj fila.
  4. Naseckajte banane, pa slažite na fil. Premažite tankim slojem filma, pa naseckanim jagodama, pa ponovo tankim slojem fila.
  5. Keks umočite u mleko i slažite. Ide tanak sloj fila, pa naseckan kivi.
  6. Premažite ostatkom fila.
  7. Ukrasite po želji ostatkom voća, narendanom belom čokoladom...
  8. Ostavite da se ohladi u frižideru.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

Bonus video

Kako iseći okruglu tortu na puno parčića

 

makonda-tracker