Oni koji vole kokos će se oduševiti, a oni koji ne vole će ga zavoleti uz rafaelo tortu.
Rafaelo torta je poslastica od kokosa i bele čokolade, koju bije glas da će uz nju zavoleti kokos i oni koji ga ne vole.
Malo ćete se potruditi oko recepta, ali će vredeti kada vidite to jest probate rezultate vašeg rada.
SASTOJCI
- slatka pavlaka - 500 ml
- kisela pavlaka - 400 grama
- kokosa - 120 grama
- šećer u prahu - 100 grama
- bela čokolada - 200 grama
- keksa - 500 grama (16 parčića za jedan red torte)
- mleko
PRIPREMA
Prvi korak je da otopite belu čokoladu, može i na pari i u mikrotalasnoj.
U međuvremenu, možete da umutite slatku pavlaku tako da bude čvrsta, ali ne suviše.
Posle dodajte kiselu pavlaku, a zatim i šećer u prahu, pa sve to lepo izmešajte.
U smesu koju dobijete sipajte otopljenu belu čokoladu i onda sve opet promešajte.
Sad dodajte kokos, pa opet promešajte.
U jednu činiju sipajte mleko, umočite keks, pa onda ređajte keks na tacnu ili na pleh. U jedan red ide 16 keksića.
Na svaki red keksa bi trebalo da dodate i krem (npr četiri kašike krema po redu keksa).
A sad redom. Slažite keks, pa krem. Pa onda opet, red keksa, pa krema, pa još jedan red keksa i još jedan red krema kojim ćete i premazati ceo kolač.
Možete da ga ukrasite kokosovim brašnom, a preporuka je da prenoći u frižideru.
Bonus video:
Glossy redakcija