njam

Recept za rafaelo tortu: Posle prvog zalogaja zavoleće je i oni koji ne vole kokos

0

Oni koji vole kokos će se oduševiti, a oni koji ne vole će ga zavoleti uz rafaelo tortu. 

Recept za Rafaelo tortu
Recept za Rafaelo tortu foto: Shutterstock/Viktory Panchenko

Rafaelo torta je poslastica od kokosa i bele čokolade, koju bije glas da će uz nju zavoleti kokos i oni koji ga ne vole.

 

Malo ćete se potruditi oko recepta, ali će vredeti kada vidite to jest probate rezultate vašeg rada.  

 

SASTOJCI

 

  • slatka pavlaka - 500 ml
  • kisela pavlaka - 400 grama
  • kokosa - 120 grama
  • šećer u prahu - 100 grama
  • bela čokolada - 200 grama
  • keksa - 500 grama (16 parčića za jedan red torte)
  • mleko

 

PRIPREMA

 

Prvi korak je da otopite belu čokoladu, može i na pari i u mikrotalasnoj.

 

U međuvremenu, možete da umutite slatku pavlaku tako da bude čvrsta, ali ne suviše.

 

Posle dodajte kiselu pavlaku, a zatim i šećer u prahu, pa sve to lepo izmešajte.

 

U smesu koju dobijete sipajte otopljenu belu čokoladu i onda sve opet promešajte.

 

Sad dodajte kokos, pa opet promešajte.

 

U jednu činiju sipajte mleko, umočite keks, pa onda ređajte keks na tacnu ili na pleh. U jedan red ide 16 keksića.

 

Na svaki red keksa bi trebalo da dodate i krem (npr četiri kašike krema po redu keksa).

 

A sad redom. Slažite keks, pa krem. Pa onda opet, red keksa, pa krema, pa još jedan red keksa i još jedan red krema kojim ćete i premazati ceo kolač.

 

Možete da ga ukrasite kokosovim brašnom, a preporuka je da prenoći u frižideru.

 

Bonus video: 

 

 

Glossy redakcija 

 

 

makonda-tracker