recept

Priprema se čitavih 5 MINUTA: Kremasta torta idealna za tople dane i nenajavljene goste

0

Isprobajte recept za tortu s grčkim jogurtom koja se topi pod nepcima i sprema za tili čas

brza kremasta jogurt-torta koja se priprema za 15 minuta (ilustracija)
brza kremasta jogurt-torta koja se priprema za 15 minuta (ilustracija)foto: irina2511/Shutterstock

Ako vam se ne stoji za šporetom tokom letnjih dana, ne peku vam se kore za tortu, a želite da obradujete porodicu nečim slatkim, imate nenajavljene goste ili biste sebi priuštili slatki užitak, ova torta ima svega par sastojaka i vrlo je ukusna.

 

Ekonomična je i nadasve se brzo pravi, pa će vam vreme za pripremu oduzeti svega par minuta i onda jedino ostaje da sačekate da se ispeče..

 

Sastojci:

 

  • 400 g grčkog jogurta
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 50 g gustina
  • kašičica praška za pecivo
  • narendana korica limuna

 

Priprema:

  1. Uključite rernu na 170 stepeni. Odvojte žumanca od belanaca u dve posude.
  2. Umutite žumanca i šećer, pa dodajte grčki jogurt i sve dobro promešajte.
  3. Potom dodajte gustin, prašak za pecivo i rendanu koricu limuna i sve dobro promešajte.
  4. Umutite belanca u sneg i prebacite u kremu. Lagano mešajte dok se smesa ne sjedini.
  5. Obložite dno kalupa za tortu papirom za pečenje. Ulijte smesu u kalup i stavite u rernu da se peče otprilike 45-50 minuta.
  6. Tortu ostavite da se ohladi pre nego što je izvadite iz rerne.
  7. Pospite šećerom u prahu ili ukrasite šlagom, svežim voćem, kokosom, listićima badema...

Bonus video

Napoleon torta:

 

makonda-tracker