Isprobajte recept za tortu s grčkim jogurtom koja se topi pod nepcima i sprema za tili čas
Ako vam se ne stoji za šporetom tokom letnjih dana, ne peku vam se kore za tortu, a želite da obradujete porodicu nečim slatkim, imate nenajavljene goste ili biste sebi priuštili slatki užitak, ova torta ima svega par sastojaka i vrlo je ukusna.
Ekonomična je i nadasve se brzo pravi, pa će vam vreme za pripremu oduzeti svega par minuta i onda jedino ostaje da sačekate da se ispeče..
Sastojci:
- 400 g grčkog jogurta
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 50 g gustina
- kašičica praška za pecivo
- narendana korica limuna
Priprema:
- Uključite rernu na 170 stepeni. Odvojte žumanca od belanaca u dve posude.
- Umutite žumanca i šećer, pa dodajte grčki jogurt i sve dobro promešajte.
- Potom dodajte gustin, prašak za pecivo i rendanu koricu limuna i sve dobro promešajte.
- Umutite belanca u sneg i prebacite u kremu. Lagano mešajte dok se smesa ne sjedini.
- Obložite dno kalupa za tortu papirom za pečenje. Ulijte smesu u kalup i stavite u rernu da se peče otprilike 45-50 minuta.
- Tortu ostavite da se ohladi pre nego što je izvadite iz rerne.
- Pospite šećerom u prahu ili ukrasite šlagom, svežim voćem, kokosom, listićima badema...
Bonus video
Napoleon torta:
( Glossy )