Idealno za doručak i večeru, ali i kao ukusan obrok ako uz njih dodate neko parče pršute, malo sira i čeri paradajz
Italijanska kuhinja je bogata brojnim ukusnim specijalitetima, a osim pice, i špageta, brusketi su jedno od omiljenih jela u celom svetu. Osim što se brzo spremaju, brusketi se mogu napraviti u mnogo različitih varijanti.
Ipak, postoji jedan recept koji nije toliko običan, a koji je veoma ukusan. U pitanju su ražnjići od hleba, koji mogu rame uz rame da stanu pored busketa, a pri tom su i veoma dekorativni.
Ukoliko želite da probate ovaj novi specijalitet donosimo vam recept, a vi ga isprobajte i uživajte u ukusu koji će vam postati toliko omiljen da ćete ga praviti svakog dana.
Sastojci:
- 1 baget hleb
- 2/3 šolje maslinovog ulja
- 3-4 čena belog luka
- 2-3 grančice peršuna
- malo soli
- malo mlevenog bibera
Priprema:
Baget iseći na kriške i po tri "nanizati" na štapić za roštilj.
Maslinovo ulje sjediniti sa izgnječenim belim lukom, seckanim peršunom i ostalim začinima. Time premazati parčiće baget hleba.
Peći na umereno zagrejanom gril tiganju sa obe strane oko 2-3 minuta.
Služiti toplo uz povrće ili meso sa roštilja.
Bonus video:
Dejvid Bekam sprema pastirsku pitu