Ako volite ukus krema i keksa, isprobajte ove preukusne slatke kiflice.
Ako volite palačinke sa kremom i keksom, ovaj recept će vam se sigurno dopasti!
Reč je o kiflicama u kojima dominiraju ovi slatki sastojci, a samo testo i vreme pečenja je nešto drugačije od uobičajenog.
U svakom slučaju, rezultat su savršeno mekane i ukusne kiflice koje će se dopasti ljubiteljima slatkiša i domaćicama koje žele da isprobaju i nešto drugačije, a sasvim jednostavno i za manje iskusne u kuhinji.
Recept smo pronašli na nalogu receptimladedomacice_96, a ovo je način pripreme:
Sastojci:
Za kiflice:
- 2 jaja
- 200ml ulja
- 200ml kisele vode
- 500-600g brašna
- pola kocke kvasca
- 300g mlevenog keksa za valjanje
- krem za filovanje
za sirup:
- 250ml vode
- 175g šećera
Priprema:
- Prvo pripremite sirup za potapanje kiflica.Pomešajte vodu i šećer, stavite da proključa par minuta, pa pomerite sa ringle da se skroz ohladi.
- Sve sastojke za kiflice sastavite u odgovarajućoj posudi, pa dodajte brašno i umesite meko testo.
- Ostaviti oko 30min da miruje.
- Testo podelite na dva dela, pa na podlozi rastanjite prvo jedan deo, pa onda drugi.
- Seći testo na kiflice i filovati kremom.
- Kiflice ostaviti da miruju još 20 minuta, pa peći u već zagrejanoj rerni na 220°C oko 10 minuta.
- Kiflice trebaju tek jedva malo da se zarumene, ne treba ih predugo peći, jer je testo drugačije.
- Vruće kiflice umakati u sirup, pa uvaljati u mleveni u keks.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Kiflice od prhkog testa sa višnjama