mekane i preukusne

Peku se kraće i drugačije su od svih ostalih koje ste probali! Najmekše KIFLICE SA KREMOM I KEKSOM po brzom receptu

0

Ako volite ukus krema i keksa, isprobajte ove preukusne slatke kiflice.

Kiflice sa kremom i keksom
Kiflice sa kremom i keksomfoto: OlgaBombologna/Shutterstock

Ako volite palačinke sa kremom i keksom, ovaj recept će vam se sigurno dopasti!

 

Reč je o kiflicama u kojima dominiraju ovi slatki sastojci, a samo testo i vreme pečenja je nešto drugačije od uobičajenog.

 

U svakom slučaju, rezultat su savršeno mekane i ukusne kiflice koje će se dopasti ljubiteljima slatkiša i domaćicama koje žele da isprobaju i nešto drugačije, a sasvim jednostavno i za manje iskusne u kuhinji.

 

Recept smo pronašli na nalogu receptimladedomacice_96, a ovo je način pripreme:

 

Sastojci:


Za kiflice:

 

 

  • 2 jaja
  • 200ml ulja
  • 200ml kisele vode
  • 500-600g brašna 
  • pola kocke kvasca
  • 300g mlevenog keksa za valjanje
  • krem za filovanje

 

za sirup:

 

  • 250ml vode
  • 175g šećera

 

 

Priprema:

  1. Prvo pripremite sirup za potapanje kiflica.Pomešajte vodu i šećer, stavite da proključa par minuta, pa pomerite sa ringle da se skroz ohladi.
  2. Sve sastojke za kiflice sastavite u odgovarajućoj posudi, pa dodajte brašno i umesite meko testo.
  3. Ostaviti oko 30min da miruje.
  4. Testo podelite na dva dela, pa na podlozi rastanjite prvo jedan deo, pa onda drugi.
  5. Seći testo na kiflice i filovati kremom.
  6. Kiflice ostaviti da miruju još 20 minuta, pa peći u već zagrejanoj rerni na 220°C oko 10 minuta.
  7. Kiflice trebaju tek jedva malo da se zarumene, ne treba ih predugo peći, jer je testo drugačije.
  8. Vruće kiflice umakati u sirup, pa uvaljati u mleveni u keks.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Kiflice od prhkog testa sa višnjama

 

makonda-tracker