icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukus je neverovatan

OVO JE VAŠE NOVO OMILJENO POSNO JELO! Slasni riblji ražnjići i krompir iz rerne (RECEPT)

Podeli:

Ovaj lagani ručak priprema se brzo i idealan je kako za posebne prilike poput praznika tako i za svaki dan

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 g ribe
  • 1 limun
  • 700 g krompira
  • mlevena slatka paprika
  • maslinovo ulje
  • ruzmarin
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • origano
  • biber
  • so
  • 1 glavica crnog luka sečen na krugove
  • 2 čena belog luka seckana

 

Priprema


Ribu iseći na manje parčiće. Zatim dodati sve začine, malo soka limuna, ulje i dobro izmešati. Ostaviti u marinadi bar pola sata pokriveno.

 

Na drvene štapiće ređati komadiće ribe i luka koji ste malo posolili. Krompir isecite po želji, dodajte suvi začin ili so, biber, mlevenu slatku papriku i maslinovo ulje. Dobro izmešati i sipati u podmazan pleh.

 

Odozgo poređati ražnjiće ribe. Peći na 220°C oko 50-100 min.

 

 

Inicijalizacija u toku...