Brzo, ukusno i praktično - su tri reči koja možda najbolje opisuju recept za bruskete
Brusketi važe za jedno od omiljenih predjela ili mezetluka u Italijanskoj kuhinji. Lepa ideja za neki međuobrok, nešto što na neki način mogu da posluže kao grickalice ili pak užina.
Pošto je recept takav da se spremaju jako brzo i lako, uvek mogu da posluže kada želite u kratom roku da napravte nešto, bilo za goste, ukućane ili neke treće prilike.
SASTOJCI
kriške hleba ili tosta po izboru
bosiljak
paradajz
maslinovo ulje
balzamiko sirće
beli luk i so ( po želji i ukusu, može i ne mora )
PRIPREMA
Prvo je neophodno da kriške hleba dobro namažete maslinovim uljem, a da ih zatim stavite na pek papir. Posle toga ih pecite oko pet minuta na oko 200 stepeni.
U međuvremenu taman isecite paradajz i izmešajte ga sa bosiljkom. Možete dodati malo balzamika, dok beli luk, ukoliko se odlučite da ga stavite, daje malo jači ukus vašim brusketima.
Izvadite hleb iz rerne i smesu koju ste napravili stavite na njega, a onda
ga vratite u rernu na još 5 minuta. I to je to!