I van posta, ove pljeskavice od tikvice i krompira biće savršen izbor za pravi letnji ručak.
Ako volite tikvice, iskoristite njihovu sezonu da uživate u njihovom ukusu na različite načine.
Ukoliko su vam dosadile musaka od tikvica ili pohovane tikvice, isprobajte ove posne pljeskavice od njih i krompira koje su blage, a zasitne.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 500 gr krompira
- veza svežeg peršuna
- suvi vlašac
- biber
- so
- 2 čena belog luka
- 100 gr brašna
- ulje
Priprema:
Tikvice operite i oljuštite, pa potom izrendajte na krupnije, posolite i stavite u cediljku da puste višak vode.
Za to vreme krompir skuvajte u ljusci. Oljuštite ga i izrendajte takođe na krupno.
U veću posudu stavite tikvice, krompir i vezu svežeg seckanog peršuna, pa potom so, izgnječen beli luk i sve dobro umesite rukama.
Oblikujte ih u pljeskavice i uvaljajte u brašno, pa pržite na zagrejanom ulju.