Jednostavna čorba od tikvica postaće vaš omiljeni obrok.
Tikvice su mnogima omiljeno letnje povrće. Lagane, zasitne, a veoma lake za pripremu, mame na još, a postoji bezbroj načina da uživate u njihovom ukusu.
Neki će pre odabrati musaku od tikvica ili možda uštipke, a mi vam danas predstavljamo krem čorbu od tikvica koja se priprema veoma jednostavno i brzo, veoma je hranljiva i puna je vitamina.
Uz to, osvežiće vas u vrelim letnjim danima i zasititi.
Sastojci:
- 500 gr tikvica
- 300 gr krompira
- 200 gr šargarepe
- 100 gr crnog luka
- biber po ukusu
- 50 gr maslaca
- 1 kašika biljnog začina
- 200 ml kisele pavlake
- 1/2 vezice seckanog peršuna
Priprema:
U šerpi otopiti maslac, pa dodati iseckan crni luk, prodinstati nakratko dok luk ne dobije staklastu boju.
Potom dodati očišćene i isečene tikvice na kockice, a potom i krompir i šargarepu.
Dodati začine, biber po ukusu i naliti jedan litar vode.
Kuvati dok povrće ne omekša, a kada je povrće skuvano, izvaditi i ispasirajte, pa vratiti u šerpu.
Potom dodajte kiselu pavlaku, iseckan peršun i sve kuvati još dva, tri minuta.
Uživajte.