Naravno, ove pljeskavice se ne prave od mesa, ali verujte nam na reč – naješćete se tako da to nećete ni primetiti
Pljeskavice su uvek brz i jednostavan izbor kada želite da napravite ručak bez mnogo muke, a umesto klasične varijante odaberite pljeskavice od tikvica i nećete pogrešiti.
Pored toga što su sigurno zdravije, ovako pripremljene pljeskavice su i jeftinije, a njihov ukus je božanstven.
Odlično idu uz (pire) krompir, pirinač, grašak, baš sve, a vrlo su lagan obrok za leetnje dane.
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 1 celo jaje
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- so i biber po ukusu
Priprema
- Oljuštite, pa izrendajte tikvicu, posolite je i ostavite na papirnom ubrusu da pusti višak vode.
- Potom u jednoj činiji pomešajte jaje, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i zatim dodajte oceđenu i dobro narendanu tikvicu.
- Kada promešajte, vadite i prstima oblikujte pljeskavice.
- Pržite u vrelo ulju dok ne porumene, pa ih okrenite i pržite s druge strane.
- Ređajte po papirnom ubrusu da bi upio višak masnoće.
( Glossy )