tako slasne

Pljeskavice za manje od 200 dinara: Ručak za celu porodicu čija je glavna zvezda MOĆAN TAJNI SASTOJAK

1

Naravno, ove pljeskavice se ne prave od mesa, ali verujte nam na reč – naješćete se tako da to nećete ni primetiti

Pljeskavice bez mesa
Pljeskavice bez mesafoto: Anastasia_Panait/Shutterstock

Pljeskavice su uvek brz i jednostavan izbor kada želite da napravite ručak bez mnogo muke, a umesto klasične varijante odaberite pljeskavice od tikvica i nećete pogrešiti.


Pored toga što su sigurno zdravije, ovako pripremljene pljeskavice su i jeftinije, a njihov ukus je božanstven.


Odlično idu uz (pire) krompir, pirinač, grašak, baš sve, a vrlo su lagan obrok za leetnje dane.

 

Sastojci:

 

  • 1 velika tikvica
  • 1 celo jaje
  • 4 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so i biber po ukusu

 

Priprema

 

  1. Oljuštite, pa izrendajte tikvicu, posolite je i ostavite na papirnom ubrusu da pusti višak vode.
  2. Potom u jednoj činiji pomešajte jaje, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i zatim dodajte oceđenu i dobro narendanu tikvicu.
  3. Kada promešajte, vadite i prstima oblikujte pljeskavice.
  4. Pržite u vrelo ulju dok ne porumene, pa ih okrenite i pržite s druge strane.
  5. Ređajte po papirnom ubrusu da bi upio višak masnoće.
     

 

makonda-tracker