Ideja za ručak

Zasitne, sočne i savršene uz svako povrće: Nemasne PLJESKAVICE iz rerne gotove za tili čas (RECEPT)

0

Domaće pljeskavice koje se prave brzo i lako sjajan su način da obradujete porodicu ručkom koji se pamti

Najbolji recept za domaće pljeskavice sa lukom
Najbolji recept za domaće pljeskavice sa lukomfoto: New Africa, Shutterstock

Pljeskavice odlično idu uz pire, kuvani ili pečeni krompir, pirinač, grašak, grilovano povrće, a u pitanju je jelo od mesa koje se priprema vrlo jednostavno.


Ukoliko ih inače izbegavate zbog previše masnoće, obavezno probajte recept za pljeskavice iz rerne, koje se pripremaju uz samo 3 kašike ulja u mlevenom mesu, a ipak su vrlo sočne.

 

Sastojci:

 

  • 500 grama mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • 3 kašike bilnog ulja
  • 3 kriške starog hleba
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • pola glavice belog luka
  • 100 grama kačkavalja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so, biber, suvi začin, mlevena paprika i peršun po ukusu

 

Priprema


Izmrvite kriške hleba, pa ih pomešajte s rendanim sirom. Tome dodajte jaja, mleveno meso, sitno seckani crni i beli luk, pa začinite i rukavam dobro zamesite.


Stavite u frižider na 20 minuta, pokriveno providnom folijom.


Zatim izvadite, oblikujte pljeskavice i ređajte po tepsiji prethodno obloženoj pek-papirom, pa pecite na 200 stepeni najmanje pola sata ili dok ne porumeni.

 

 

makonda-tracker