Domaće pljeskavice koje se prave brzo i lako sjajan su način da obradujete porodicu ručkom koji se pamti
Pljeskavice odlično idu uz pire, kuvani ili pečeni krompir, pirinač, grašak, grilovano povrće, a u pitanju je jelo od mesa koje se priprema vrlo jednostavno.
Ukoliko ih inače izbegavate zbog previše masnoće, obavezno probajte recept za pljeskavice iz rerne, koje se pripremaju uz samo 3 kašike ulja u mlevenom mesu, a ipak su vrlo sočne.
Sastojci:
- 500 grama mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 3 kašike bilnog ulja
- 3 kriške starog hleba
- 1 srednja glavica crnog luka
- pola glavice belog luka
- 100 grama kačkavalja
- 1 kesica praška za pecivo
- so, biber, suvi začin, mlevena paprika i peršun po ukusu
Priprema
Izmrvite kriške hleba, pa ih pomešajte s rendanim sirom. Tome dodajte jaja, mleveno meso, sitno seckani crni i beli luk, pa začinite i rukavam dobro zamesite.
Stavite u frižider na 20 minuta, pokriveno providnom folijom.
Zatim izvadite, oblikujte pljeskavice i ređajte po tepsiji prethodno obloženoj pek-papirom, pa pecite na 200 stepeni najmanje pola sata ili dok ne porumeni.