Ako obožavate turska peciva od kora, na prvom mestu pitu i burek, recept koji je spoj ovih jela od kora će vas oduševiti
Burek i pita omiljena su jela turske kuhinje širom sveta, a najpopularnija je varijanta sa sitnim sirom.
Recept koji vam predstavljamo je miks bureka i pite sa sirom, a on ima pet osnovnih sastojaka.
Ako želite da ga obogatite, možete dodati šaku peršuna ili spanaća i razne semenke, a rezultat će biti mekana i slasna pita koja se topi u ustima.
Sve ćete umutiti za pet minuta i onda vam ostaje samo da čekate dok se domom širi predivan miris...
Sastojci:
- 3 žumanceta
- 1 šolja mleka
- 3 kore za pitu
- 2 šolje sitnog sira
- 4 kašike putera
- po želji: šaka sitno seckanog peršuna ili spanaća
- po želji: susam
Priprema
- Umutite dva žumanca, pa ih prelijte mlekom i otopljenim puterom.
- Sve dobro promešajte, pa ubacite sitan sir.
- Ako volite njegov ukus, možete dodati šaku sitno seckanog spanaća i posoliti po ukusu.
- Iscepkajte dve kore sitno, pa ih ubacite u smesu i mešajte sve dok ne budu lepo pokrivene filom.
- Sipajte sve u posudu za pečenje, prethodno podmazanu ili obloženu pek-papirom.
- Prekrijte jednom korom, pa to premažite žumancetom.
- Po želji pospite susamom.
( Glossy )