Keks torta koja se priprema još brže i jednostavnije nego uobičajene varijante, a svaki zalogaj se topi u ustima
Ukoliko niste fan poslastica za koje se peče kora, odličan izbor za vas su torte od keksa, a odabrali recept sa mlevenim, mrvljenim ili celim keksićima – nećete pogrešiti!
Pored toga koliko su praktični, ovi dezerti nisu ništa manje ukusni i izdašni od klasičnih torti, a s njima je nemoguće omanuti. Uspevaju svima!
Sastojci:
- 2 čaše punomasne kisele pavlake
- 400 ml umućenog šlaga
- 150 grama šećera u prahu
- 500 grama mrvljenog keksa
- 500 grama smrznutih i seckanih jagoda
- opciono: još šlaga za dekoraciju, šarene mrvice i sl.
Priprema
Pomešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte u to prethodno čvrsto umućen šlag.
Zatim ubacite mrvljeni keks i seckane jagode. Kad lepo sjedinite, prebacite u kalup, lepo poravnajte, pa stavite u frižider na 2-3 sata da se stegne.
Zatim izvadite i ukrasite po želji.
Pogledajte uputstvo.