slasni dezert

Lažne LEDENE KOCKE bez brašna i jaja: Ne peku se, kremaste su, a tajni sastojak im daje neprevaziđen ukus

0

Ukoliko obožavate slasne ledene kocke, čokoladni slatkiš omiljen na našim prostorima, moguće je da ga izbegavate zbog duge pripreme.

ledene kocke koje se ne peku
ledene kocke koje se ne pekufoto: LD Media UK/Shutterstock

Ipak, zbog njih ne morate da provedete previše vremena u kuhinji, pa za tren oka možete pred sobom imati osvežavajuću poslasticu.

 

Ukoliko se odlučite za ovaj brzi recept sa kikiriki puterom, tajnim sastojkom lažnih ledenih kocki, dobićete još lepši kolač.

 

Ledene kocke koje se ne peku

 

Sastojci


Za koru:

 

60 grama kikiriki putera

40 grama kikirikija

2 kašike meda

70 grama kokosovih pahuljica

2 kašike otopljenog kokosovog ulja

20 grama kakaoa

 

Za fil:

 

120 grama kikiriki putera

2,5 kašike meda

2 kašike otopljenog kokosovog ulja

½ kašičice ekstrakta vanile

prstohvat soli

 

Za preliv:

 

150 grama tamne čokolade

1 kašika kokosovog ulja

kikiriki za dekoraciju

 

Čokoladne kocke sa kikirikijem
Čokoladne kocke sa kikirikijemfoto: NoirChocolate, Shutterstock

Priprema


Kora
Stavite u blender kokosove pahuljice, otopljeno kokosovo ulje, kikiriki i puter od kikirikija, med i kakao, pa blendajte sve dok ne dopijete homogenu smesu.
Potom dobijeno utisnite u kalup, prethodno obložen pek-papirom, pa stavite u frižider da se stegne.


Fil
Pomešajte sve sastojke za fil, pa dobro promešajte. Zatim prelijte preko kore i vratite kalup u frižider. Neka odstoji pola sata.


Preliv
Zatim otopite čokoladu s kokosovim uljem, pa time prelijte fil. Pospite mlevenim ili seckanim kikirikijem, pa vratite u frižider.


Idealno je da prenoći, ali ako baš ne možete da se strpite, četiri sata čekanja biće sasvim dovoljno.

 

 

makonda-tracker