Kada vam se jede nešto slatko, a ne znate šta ćete, sa keks tortom nikada nećete da pogrešite.
Kada su u pitanju dezerti, najomiljenijih su nam oni koji se pripremaju brzo i jednostavno, a čiji se ukus nikada ne zaboravlja.
Zato smo za vas danas izabrali tri keks torte koje su podjednako lepe i ukusne.
- Keks torta sa orasima i čokoladom
Sastojci:
- 600 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g čokolade
- 2 kašike ulja
- 200 g šećera u prahu
- 250 g margarina
- 2 jajeta
- 200 ml gaziranog soka s ukusom pomorandže
Umutite jaja, margarin i šećer, a potom dodajte keks, orahe i 100 grama izrendane čokolade.
Potom sipajte sok od narandže i dobro promešajte da se sve sjedini.
Stavite smesu na poslužavnik i oblikujte kako želite.
Preko nje stavite glazuru od istopljene čokolade i ulja.
- Keks torta sa šumskim voćem i kokosom
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g kisele pavlake
- 130 do 150 g šećera u prahu
- 400 g mlevenog keksa
- 100 g kokosa
- 400 g smrznutih malina ili smrznutog voća (šumsko voće, jagode ili kupine)
Priprema:
U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, a u drugoj kiselu pavlaku i prah šećer.
Ove dve smese sjedinite, pa dodajte kokosa, a kada dobro izmešate, dodajte i keks.
Kada se sve to dobro sjedini, dodajte voće.
Potom dobijenu smesu sipajte u kalup i lepo rasporedite. Prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru na sat vremena ili u zamrzivač na još kraće vreme.
Umutite šlag i dekorišite tortu.
- Keks torta sa belom čokoladom
Sastojci:
- 300 gr keksa
- 700 gr kisele pavlake
- 10 krem bananica
- 2 kašike šećera u prahu
- 200 gr bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Izlomite keks na sitnije komade, pa dodajte kiselu pavlaku, iseckane bananice i šećer u prahu. Sve to dobro promeštajte i stavite u kalup.
Otopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko.
Stavite u frižider da se malo stegne pre sečenja.