icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

rapsodija ukusa

Fenomenalna kombinacija bundeve i oraha: Niskokalorična, a zasitna posna PITA gotova za 30 MINUTA (RECEPT)

Danas je počeo Božićni post.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Božićni post, kojim se vernici Srpske pravoslavne crkve pripremaju za praznovanje rođenja Isusa Hrista, počeo je danas i trajaće do 7. januara.

 

Ako tražite inspiraciju za posnu poslasticu, na pravom ste mestu.

 

U nastavku vam predstavljamo zasitnu pitu sa bundevom i orasima, koja je idealna, osim za posnu ishranu, i za gojazne osobe, dijabetičare, ali i za osobe koje imaju problem sa bolestima želuca i tankog creva.

 

Zbog svojih sastojaka, konzumiranjem ove pite ćete regulisati varenje i probavu zbog visokog sadržaja celuloze i pektina.

 

Pita sa bundevom i orasima

 

Sastojci:

 

  • 500 gr kora
  • 500 gr izrendane bundeve
  • 100 gr mlevenih oraha 
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • mineralna voda
  • ulje
  • cimet
  • šećer u prahu

 

bundeva, Bundeva
foto: Shutterstock

Priprema

 

Prvu koru poprskajte mineralnom vodom i pospite šećerom.

 

Preko nje stavite drugu koru, pa je pospite šećerom i mlevenim orasima. Treću koru isprskajte vodom, pa pospite šećerom, bundevom, vanil šećerom, orasima i cimetom.

 

Potom uvite u rolat i stavite u pleh.

 

Isti postupak ponovite dok ne potrošite sav materijal.

 

Pitu poprskajte vodom i ulje, a potom je pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, dok ne porumeni.

 

Nakon što se ispeče, pitu pospite šećerom u prahu i uživajte.