Testeninu je teško zamisliti bez ukusnog pesto sosa, a mi vam donosimo recept za pravi domaći pesto u kojem će uživati cela porodica
Kada spremamo testeninu jedan od neizostavnih soseva jeste i pesto sos. U prodavnicama se u poslednje vreme njegova cena udvostručila, a vrlo je lako da ga napravite sami.
Osim što je skoro trostruko jeftiniji domaći pesto sos ima i mnoge druge prednosti. On je ukusniji, zdraviji, ima lepšu boju i možete ga prilagoditi vašem ukusu.
Ovo su sastojci koji su vam potrebni, a vi u zavisnosti od toga koji sastojak najviše volite možete menjati odnos među njima.
Potrebno je:
- Bosiljak
- Parmezan
- Suncokret
- Beli luk
- Maslinovo ulje
Odnos sastojaka prilagodite ukusu i na kraju možete dodati jedan prstohvat soli.
Priprema:
Bosiljak operite, pa pripremite štapni mikser. Sve sastojke sjedinite u posudi u kojoj će vam pesto stajati. Nakon toga samo izmiksirajte i dobićete najukusniji pesto sos koji ste ikada probali.