Ovaj neobičan sos priprema se vrlo jednostavno, a interesantan je miks mediteranskih začina i ukusa. Vrlo je praktičan, pa se može koristiti na bezbroj načina, ali jedno je uvek isto: ne možete omanete s njim i uživaćete u svakom zalogaju!
Iznenadiće vas koliko je lako, a koliko ukusno! Ukoliko ste ljubitelj mediteranske kuhinje, ovo će postati vaš omiljeni sos.
Sastojci:
- 4 velike pečene paprike
- so, biber po ukusu
- 50 grama bosiljka
- 100 grama oraha
- 70 mililitara maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 60 grama rendanog sira po ukusu, idealno parmezana
- 3 kašike soka od paradajza
Priprema
Očistite paprike i stavite ih u blender, pa dodajte luk, maslinovo ulje, sok od paradajza, začine, so i biber. Orahe sitno isecite i proprižite u tiganju podmazanom maslinovim uljem. Malo blendajte, pa stavite i orahe i na kraju bosiljak i sirće. Blendajte, pa dodajte sir i blendajte još vrlo kratko.
Prelijte u činijicu.
Možete služiti ovu mešavinu na mnogo načina ― kao sos za pastu, kao namaz, ali i kao dodatak uz neko jelo na bazi mesa.