Kukuruzno brašno je izuzetno zdravo i treba često da bude na svakoj porodičnoj trpezi
Doručak je jedan od glavnih obroka i zato je veoma važno da biramo ono što je zaista kvalitetno i hranljivo.
Njime podstičemo metabolizam i varenje, a ono što su naše bake dobro znale jeste koliko je kukuruzno brašno blagotvorno na naš organizam.
Zbog toga su one često spremale specijalitetete poput projica, a oni se i dan danas često nalaze na porodičnim trpezama. Danas vam donosimo recept za jedan super ukusan doručak, koji se pri tom i brzo sprema.
Potrebno je za 8 osoba:
- 4 šoljice kukuruznog brašna
- 2 šoljice belog brašna
- 2 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 jaja
- 100ml ulja
- 6 velike supene kašike ajvara
- 200ml jogurta
- 400ml mleka
Priprema:
Uzmite dublju posudu pa u nju prvo stavite jaja i umutite ih. Potom dodajte ostale sastojke i lepo sve ponovo umutite mikserom.
Namažite kalup za projice uljem i smesu sipajte do polovine kalupa. Tokom pečenja one će malo porasti i popuniti prazno mesto.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C. Odozgo pospite semenkama susama, bundeve, suncokreta i uživajte u ukusnom i zdravom doručku.