ne može bolje

Slasna PROJA bez belog brašna: Puna feta sira, sočna i gotova za tren oka (RECEPT)

0

Mekana proja koja odlično ide uz jogurt i kiselo mleko, zgodna i za doručak za večeru

foto: nada54/Shutterstock
foto: nada54/Shutterstock

Kada je u pitanju proja, postoji mnogo nedoumica o pravom imenu ovog peciva.


Naime, prava proja je ona u koju se sipa samo mleveno kukuruzno brašno, dok se varijanta kojoj se dodaje i pšenično brašno zove – projanica. Ipak, projom se obično smatra jelo u koje idu samo kukuruzno brašno, so i voda, ali u poslednje vreme često joj se dodaju drugi sastojci za lepši ukus, poput jogurta, sira i sl.

 

Sastojci:

 

 

  • 4 jajeta
  • 10 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 mililitara jogurta
  • 200 grama feta sira
  • 100 mililitara ulja
  • so po ukusu

 

Priprema


Umutite belanca u čvrst sneg, pa dodajte žumanca, ulje i jogurt. Potom postepeno sipajte kukuruzno brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo, uz neprestano mešanje.


Kad dobijete homogenu smesu, prelijte u posudu za pečenje, prethodno podmazanu ili obloženu pek-papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

 

 

makonda-tracker