Mekana proja koja odlično ide uz jogurt i kiselo mleko, zgodna i za doručak za večeru
Kada je u pitanju proja, postoji mnogo nedoumica o pravom imenu ovog peciva.
Naime, prava proja je ona u koju se sipa samo mleveno kukuruzno brašno, dok se varijanta kojoj se dodaje i pšenično brašno zove – projanica. Ipak, projom se obično smatra jelo u koje idu samo kukuruzno brašno, so i voda, ali u poslednje vreme često joj se dodaju drugi sastojci za lepši ukus, poput jogurta, sira i sl.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 10 kašika kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 mililitara jogurta
- 200 grama feta sira
- 100 mililitara ulja
- so po ukusu
Priprema
Umutite belanca u čvrst sneg, pa dodajte žumanca, ulje i jogurt. Potom postepeno sipajte kukuruzno brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo, uz neprestano mešanje.
Kad dobijete homogenu smesu, prelijte u posudu za pečenje, prethodno podmazanu ili obloženu pek-papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.