recept

Fenomenalno izgleda i u obliku mafina: Najbolji recept za domaću PROJU

0

Ovaj recept za proju svima uspeva, možete ga izmeniti da bude i postan, a sigurno je da će vas oduševiti!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Gotovo svi volimo da jedemo domaću proju iliti projaru. Kada je mekana, nema joj ravne, a odlična je i sa sirom, slaninicom, mladim lukom... Bilo kojim slanim dodatkom koji će joj oplemeniti ukus. 

 

Ovaj recept za proju možete modifikovati i da bude posna, a i tada će biti neodoljivo ukusna. Ovu smesu izlijte u pleh i pecite, a možete je peći u kalupu za mafine ili modlicama. Probajte i recept za proju iz tiganja!

 

Proja, Projara
foto: Shutterstock, Miljan Živković

Ako ne jedete belo brašno, ukusna je i sa mešavinom heljdinog i speltinog, a mleko iz recepta možete zameniti jogurtom ili vodom, ili čak kombinovati sve troje.

 

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • šolja ulja (ili šolja istopljene masti)
  • 3 šolje mleka (jogurt/voda)
  • 3 šolje brašna
  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • kašičica soli
  • kašičica praška za pecivo

 

Umutite sve sastojke. Izlijte u pleh ili kalup za mafine, pa pecite 40 minuta na 220 stepeni.

 

Po želji, dodajte susam po vrhu, a možete dodati i zdrave čia semenke.

 

 

makonda-tracker