nećete joj odoleti

Kao PUSLICA, ali još bolja: Brza torta sa KREM BANANICAMA i filom koji budi sva čula nakon samo jednog zalogaja (RECEPT)

0

Ako volite domaće torte koje nisu komplikovane za pravljenje ova torta je kao stvorena za vas 

foto: Shutterstock / Arieh
foto: Shutterstock / Arieh

Kada su slatkiši u pitanju mnogi će se složiti da su torte ipak kraljice među svim slatkim pikanterijama.

 

Osim što su najčešće kremaste i izdašne, torte su odlične za sve prilike. U njima se može napraviti takav spoj ukusa kojem jednostavno niko ne može da odoli.

 

 

Evo šta je potrebno za ovu fenomenalnu poslasticu.

 

Kora:

 

  • 10 belanaca
  • 500 g šećera
  • 1 kašika sirćeta

 

Priprema:

 

Penasto umutiti jaja uz postepeno dodavanje šećera i na kraju dodati sirće i još domutiti. Sipati u podmazan pleh i peći oko 45 minuta.

 

Fil:

 

  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 10 žumanaca
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika gustina
  • 1 puding od vanile
  • 1 margarin
  • 100 g šlaga

 

 

i još:

 

  • 250 g mlevenog keksa 
  • 50 g čokolade
  • 15 čokoladnih bananica 

 

Priprema:

 

U litar mleka sipati 200 g šećera da provri. Posebno umutiti žumanca, vrašno i gustin sa 1 pudingom od vanile koji je rastvoren u malo mleka (odvojite 100ml od onog 1 litra). Nakon što ste umutili sipajte u vruće mleko i skuvajte fil kao kada kuvate puding. 

 

Nakon što se skuvalo ostavite da se ohladi, pa dodajte jedan umućen margarin i 100 g šlaga.

 

Fil podeliti u dva jednaka dela. U jedan staviti mleveni keks i čokoladu, a u drugi iseckane krem bananice. 

 

Filovanje:

 

Kora, prvi deo fila, drugi deo fila, odozgo šlag ili glazura po vašoj želji. 

 

 

makonda-tracker