Kada su slane pikanterije u pitanju svi dobro znamo da im je jako teško odoleti
Slane torte, salate, pitice, projice... Teško im je odoleti. Kada ih vidite onako kremaste i mekane voda kreće na usta i jednostavno ne možete, a da ih ne probate.
Savršen spoj šunke, pavlake, krastavčića i kuvanih jaja daju joj poseban ukus. Jednostavno se pravi, a ne zahteva ni mnogo vremena i što je najvažnije veoma je izdašna zbog čega je mnoge domaćice prave uoči slava.
Pa da pređemo na recept i sastojke koji su vam potrebni:
- 2 pakovanja tost hleba
- 5 kiselih pavlaka
- 500 g majoneza
- 100 g kečapa
- 600 g šunke
- 300 g kačkavalja
- 15 kiselih krastavčića
- 10 kuvanih jaja
Priprema:
Svako parče tost hleba opkrojiti okolo, odnosno skinuti koricu sa njega. Lagano varjačom u jednoj posudi sjediniti pavlaku i majonez. Tost podeliti tako da imate za tri reda.
Prvi red:
Tost hleb poređati na tacnu i premazati odozgo smesom majoneza i pavlake. Preko toga staviti kuvana jaja isečena na kolutove, a preko jaja kisele krastavčiće (može sitno iseckani ili na kolitiće).
Drugi red:
Tost hleb umočiti s jedne i druge strane u smesu majoneza i pavlake, pa ređati preko krastavčića. Odozgo poređati šunku koja je isečena na tanke kolutove, pa preko premazati kečapom.
Treći red:
Tost hleb umočiti sa obe strane u smesu majoneza i pavlake, pa staviti preko kečapa. Preko tosta narendati kačkavalj na sitnije rende i ukrasiti po želji.
Napomena:
Tortu je najbolje napraviti dan pre služenja, jer je tostu potrebno vreme da lepo upije tečnost i da bude mekan, a da se ne raspada.