Brzi domaći čizkejk sa kokosovim kremom koji svima uspeva, a ukus je predivan
Ukoliko uživate u čizkejku, verovatno pretežno jedete voćne i čokoladne verzije ove slasne torte sa sirom, ali varijanta s kokosom je možda još ukusnija!
U pitanju je lagana torta s tankom i ne preterano kaloričnom korom, za koju se koristi mešavina krem-sira i kokosovog krema, a njen ukus je prosto nestvaran.
Sastojci
Za koru:
- pola šolje brašna
- 1 kašičica cimeta
- 3 kašike šećera
- pola šolje otopljenog putera
Za fil:
- 150 grama krem-sira
- 4 kašike šećera
- pola konzerve kokos-krema
- 3 jajeta
- 1 kašičica ektrakta vanile
Za glazuru:
- pola limenke kokos-krema
- 2 kašike krem sira
- 1/2-1/3 šolje šećera u prahu
Priprema
Pomešajte suve sastojke za koru, pa im dodajte otopljeni puter. Kad dobijete kompaktnu smesu, utisnite je u dno kalupa za tortu.
Ostavite da odstoji u frižideru.
U dubljoj činiji umutite jaja sa šećerom, pa uz neprestano mešanje dodajte kokos-krem, krem-sir i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne dobijete glatku masu, pa prelijte na koru.
Sve zajedno pecite oko 15 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, pa smanjite na 120 stepeni i pecite dok ne bude gotovo.
Zatim ostavite da se potpuno ohladi u frižideru. Potom pređite nnožem uz oprugu kalupa, pa uklonite njegove strane.
Za glazuru, umutite kokosov krem sa šećerom u prahu i krem-sir i mutite sve dok ne bojete kremastu smesu, pa time premažite ohlađen čiozkejk i ostavite da odstoji u frižideru još najmanje sat vremena pre služenja.
Preko možete posuti kokosovo brašno.