letnje zadovoljstvo

Ledeni oblak na dezertnom tanjiru: ČIZKEJK SA KOKOSOM koji svakoga pretvara u vrsnog poslastičara (RECEPT)

0

Brzi domaći čizkejk sa kokosovim kremom koji svima uspeva, a ukus je predivan

foto: bakerbynature/Instagram
foto: bakerbynature/Instagram

Ukoliko uživate u čizkejku, verovatno pretežno jedete voćne i čokoladne verzije ove slasne torte sa sirom, ali varijanta s kokosom je možda još ukusnija!


U pitanju je lagana torta s tankom i ne preterano kaloričnom korom, za koju se koristi mešavina krem-sira i kokosovog krema, a njen ukus je prosto nestvaran.

 

Sastojci


Za koru:

 

  • pola šolje brašna
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 kašike šećera
  • pola šolje otopljenog putera


Za fil:

 

  • 150 grama krem-sira
  • 4 kašike šećera
  • pola konzerve kokos-krema
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica ektrakta vanile

 

Za glazuru:

 

  • pola limenke kokos-krema
  • 2 kašike krem sira
  • 1/2-1/3 šolje šećera u prahu

 

Čizkejk sa kokosom, Čizkejk
foto: Nikolaeva Galina/Shutterstock

Priprema


Pomešajte suve sastojke za koru, pa im dodajte otopljeni puter. Kad dobijete kompaktnu smesu, utisnite je u dno kalupa za tortu.


Ostavite da odstoji u frižideru.


U dubljoj činiji umutite jaja sa šećerom, pa uz neprestano mešanje dodajte kokos-krem, krem-sir i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne dobijete glatku masu, pa prelijte na koru.


Sve zajedno pecite oko 15 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, pa smanjite na 120 stepeni i pecite dok ne bude gotovo.


Zatim ostavite da se potpuno ohladi u frižideru. Potom pređite nnožem uz oprugu kalupa, pa uklonite njegove strane.


Za glazuru, umutite kokosov krem sa šećerom u prahu i krem-sir i mutite sve dok ne bojete kremastu smesu, pa time premažite ohlađen čiozkejk i ostavite da odstoji u frižideru još najmanje sat vremena pre služenja.


Preko možete posuti kokosovo brašno.

 

 

makonda-tracker