ne možete da omanete

Spoj slatkog i kiselog, a KREMASTO! Superbrzi ČIZKEJK OD POMORANDŽE koji svima uspeva (RECEPT)

0

Neverovatan, bogat i pun ukus koji se pamti — svačija omiljena torta na sasvim novi način!

foto: Lesya Dolyuk/Shutterstock
foto: Lesya Dolyuk/Shutterstock

Ako vam se dopada ukus čizkejka, ova varijanta obogaćena sokom od pomorandže postaće vaša omiljena!


Priprema se brzo i jednostavno, a nemoguće je omanuti!


Sastojci:


Za koru

  • 300 grama mlevenog keksa
  • 100 grama putera
  • 5 kašika mleka
  • 1 kašika šećera u prahu


Za fil

  • 500 grama krem-sira
  • 220 grama šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 mililitara soka od pomorandže
  • 2 cela jajeta
  • pola čaše kisele pavlake


Priprema


Kora
Pomešajte mleveni keks i šećer, pa im dodajte istopljen puter i mleko. Sve dobro promešajte i utisnite u kalup.


Fil


Pomešajte krem-sir, šećer i vanilin šećer, pa mutite mikserom, uz postepeno dodavanje jaja, soka od pomorandže i pavlake.


Kada se sve lepo sjedini, prelijte preko kore i pecite 20-30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.


Dekorišite komadićima pomorandže.

 

 

makonda-tracker