Neverovatan, bogat i pun ukus koji se pamti — svačija omiljena torta na sasvim novi način!
Ako vam se dopada ukus čizkejka, ova varijanta obogaćena sokom od pomorandže postaće vaša omiljena!
Priprema se brzo i jednostavno, a nemoguće je omanuti!
Sastojci:
Za koru
- 300 grama mlevenog keksa
- 100 grama putera
- 5 kašika mleka
- 1 kašika šećera u prahu
Za fil
- 500 grama krem-sira
- 220 grama šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 mililitara soka od pomorandže
- 2 cela jajeta
- pola čaše kisele pavlake
Priprema
Kora
Pomešajte mleveni keks i šećer, pa im dodajte istopljen puter i mleko. Sve dobro promešajte i utisnite u kalup.
Fil
Pomešajte krem-sir, šećer i vanilin šećer, pa mutite mikserom, uz postepeno dodavanje jaja, soka od pomorandže i pavlake.
Kada se sve lepo sjedini, prelijte preko kore i pecite 20-30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Dekorišite komadićima pomorandže.
( Glossy )