Ne treba vam mnogo vremena, a rezultat je izvrsna poslastica po svačijem ukusu
Ukoliko u odnosu na voćne preferirate čokoladne dezerte, ovaj lagani čizkejk je idealan za vaša nepca.
Sastojci:
- 400 grama sendvič-keksa od čokolade
- 450 grama krem-sira
- 400 mililitara slatke pavlake
- 4 supene kašike maslaca
- 12 supenih kašika šećera u prahu
- 1 kesica vanilinog šećera
Dekoracija
- Rendana čokolada, čokoladni sendvič-keks, listići sveže nane
Priprema
Za koru
Odvojte deset keksića sa strane, a ostalo sameljite ili u aparatu za mlevenje ili u blenderu. Mleveni keks pomešajte s prethodno istopljenim maslacem, pa kada dobijete kompaktnu masu, dobro je utisnite u podmazan kalup, pa ga odložite u frižider.
Za fil
Nakon sat vremena, umutite slatku pavlaku ručnim mikserom, pa joj dodajte prethodno odvojeno umućen krem-sir, šećer i vanilin šećer i sve dobro promešajte silikonskom špatulom. Zatim onih deset keksića koje se odvojili izlomite na što manje komade ili vrlo kratko stavite u blender, pa pospite njima ovu smesu i dobro promešajte.
Zatim ovom slatkom mešavinom prelijte koru utisnutu u kalup, poravnajte i ostavite preko noći da se stegne.
Dekoracija
Ukrasite rendom čokoladom ili utiskivanjem celih keksića i seckanim listićima osvežavajuće nane.