Ako volite čizkejk, obožavaćete ovu njegovu verziju s belom čokoladom...
Fud-blogerka Eloiz podelila je na svom Instagram nalogu Fit waffle kitchen jedan recept koji je fenomenalna verzija čizkejka s belom čokoladom!
Ona koristi mleveni keks, maslac, krem sir, šećer u prahu, slatku pavlaku i belu čokoladu kako bi napravila čizkejk koji će sigurno mnogi isprobati...
Naravno, nemojte zaboraviti ni savršene letnje poslastice, poput čizkejka s voćem i belom čokoladom ili mini-čizkejk iz čaše... Ili najjednostavniju keks tortu s belom čokoladom!
Sastojci:
Za koru:
- 350 g mlevenog keksa
- 175 g putera
Za fil:
- 350 ml slatke pavlake
- 250 g bele čokolade
- 500 g neutralnog krem sira
- 120 g šećera u prahu
Preliv:
- 250 g bele čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte mleveni keks i otopljeni puter da napravite koru. Potom, sipajte u kalup, prečnika 24 cm, i izravnajte koru.
Fil: U jednoj činiji umutite slatku pavlaku u gusti šlag, a u drugoj pomešajte krem sir zajedno sa šećerom u prahu i otopljenom belom čokoladom, pa sve zajedno sjedinite da dobijete jedinstvenu smesu. Nanesite preko kore pa kašikom poravnajte.
Ostavite u frižideru minimum 5 sati da se dobro stegne.
Preliv: Belu čokoladu otopite na pari, dodajte neumućenu pavlaku, pa sve mešajte da dobijete kremasti preliv. Preko ohlađene torte prelijte glazuru i poravnajte.