icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

sve već imate u kući!

Jeftino, bez muke, zasitno! 3 najbolje ideje za lagani PROLEĆNI RUČAK na brzinu

Podeli:

Ako nemate ideju za izdašan porodični ručak koji puni stomak, a ne oduzima previše vremena, probajte ove recepte

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

S toplijim temperaturama, manje nam se stoji pored šporeta, a potrebna su nam i laganija jela koja neće opteretiti stomak.


Odlična ideja biće neki od ovih brzih recepata, kojima ćete se sigurno vraćati celog proleća i leta.

 

Pohovane tikvice

 

tikvice
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 jajeta
  • brašno i ulje po potrebi
  • 1 kašičica soli


Priprema


Očistiti tikvice, pa ih iseći na kriške po dužini. Zatim ih posoliti, pa protrljati rukama da se jednako usoli. Ostaviti da odstoji 10 minuta.


Uvaljati svaku krišku u brašno, pa u umućena i posoljena jaja, pa ponovo u brašno.


Pržiti u zagrejanom ulju, pa ređati na papirni ubrus da se ocedi višak masti.


Zelena čorba

 

zelena čorba, krem čorba, potaž
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • litar vode
  • 2 kelerabe podeljene u listove
  • listovi dve cvekle
  • 1 šolja seckanog spanaća
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 veza peršuna
  • so i biber po potrebi


Priprema


Dobro operite sve lišće.


Iseckajte crni luk i listiće što sitnije.


U dubokoj šerpi na malo ulja propržite listiće i luk, pa nalijte litar vode. Začinite solju i biberom, pa kuvajte oko 20 minuta.


Zatim štapnim mikserom izmiksajte lišće dok čorba ne dobije kremastu teksturu.


Služite uz kašiku pavlake.


Prolećna pasta

 

Špagete, Testenina, Pasta
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • pakovanje špageta
  • nekoliko listova slanine
  • pola glavice crnog luka
  • jedna paprika, žuta ili crvena
  • 1 ljuta papričica
  • sok od pola limuna
  • 1 paradajz
  • kašika peršuna
  • dve kašike parmezana
  • maslinovo ulje po potrebi

 

Priprema


Iseći sitno luk, slainu, papriku, ljutu papričicu, paradajz i peršun.
Staviti špagete da se kuvaju.


U tiganju zagrejati maslinovo ulje na srednjoj vatri, pa propržiti luk. Postepeno dodavati slaninu, pa povrće, uz povremeno mešanje.


Zatim dodati jednu kutlaču vode u kojoj se kuvaju špagete, pa dodavati još po potrebi kad ispari.


Kad špagete budu gotove, prebaciti ih kašikom za pastu u tiganj, promešati. Dodati peršun i sok od limuna, pa promešati i ostaviti još malo da se krčka.
Potom sipati parmezan i dobro promešati.

 

 

Inicijalizacija u toku...