Ovaj gulaš od svinjskog mesa duguje svoju pikantnost pravoj razmeri začina, a služili ga uz krompir, pirinač ili čak samo uz salatu i hleb, pred vama je bogat ručak kakvom ćete se rado vraćati
Dobro nam je poznato kako se jede na jugu Srbije, naročito kad su u pitanju specijaliteti od mesa. Međutim, danas vam umesto roštilja predstavljamo jedno sočno jelo, koje se u raznim varijantama pravi širom naše zemlje, a ovo južnjačko je nezaboravna verzija koju ćete često praviti.
Sastojci:
- 600 grama svinjske plećke seckane na kockice
- 3 veće glavice crnog luka
- 3 kašike masti
- 2 kašičice mlevenog bibera
- 4 kisele feferone
- 2 kašike brašna
- 4 lovorova lista
- malo sirćeta
- so po ukusu
- prstohvat šećera
- pola litra vode
Priprema
Propržite crni luk na masti, pa dodajte meso i pržite dok ne porumeni, pa stavite i lovor, biber, so i feferone.
Pržite pet minuta, pa pospite jednom kašikom brašna, dobro promešajte i nalijte pola litra vode. Ostavite da se dinsta oko sat vremena, pa sipajte sirće i prstohvat šećera, pa dodajte još jednu kašiku brašna i stavite da se krčka još najmanje 20 minuta.