uvrstite je u ishranu

Reguliše krvni pritisak i smanjuje holeserol: Ovo ukusno povrće ne konzumiramo često, a ima neverovatna dejstva

0

Ova biljka ima mnogo blagodeti za vaš organizam. Ona može umanjiti rizik od razvijanja karcinoma debelog creva, a može regulisati i nivo šećera u krvi...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Keleraba je bogata je biljnim vlaknima, koja su značajna jer nas duže drže sitima, a daju nam i energiju koja može da nam služi tokom celog dana, što nije sličaj sa drugim namirnicama koje jedemo. 

 

Odlična je i za varenje, pa vam može pomoći mnogo u borbi protiv viška kilograma. Sadrži i vitamin koji je neophodan za jačanje našeg imunog sistema - vitamin C i tako neutrališe štetno dejstvo slobodnih radikala i time sprečava starenje ćelija. 

Konzumiranjem kelerabe smanjićete i nivo holesterola u krvi, a stabilizovaće vam i nivo šećera, što je jako bitno za osobe koje boluju od dijabetesa i hipoglikemije. 

 

Pošto je keleraba bogata vitaminom C, on takođe podstićče apsorbciju gvožđa, koje je značajno za naš organizam jer krv snabdeva kiseonikom. Konzumiranjem ovog povrća smanjujete rizik od pojave kamena u bubregu, a regulisaće vam i krvni pritisak. 

 

Smanjiće vam i rizik od karcinoma debelog creva, a povoljno deluje i na zdravlje kostiju, zube, desni, limfni sistem...

 

 

 

makonda-tracker