icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

postaće vam omiljene

6 puta manje kalorija, a ukus je veličanstven: Ovako pripremljene "špagete" morate da probate (RECEPT)

Podeli:

Nikad niste ni pomislili da omiljeno jesenje i zimsko povrće upotrebite na ovaj način, ali ono i te kako može da se uklopi i u svačiju omiljenu mediteransku kuhinju.

ilustracija
ilustracijafoto: NADKI/shutterstock

Jeste li znali da se u porciji od 100 grama špageta nalazi 157,7 kalorija, dok ista količina bundeve ima 26,1 kaloriju? Zanimljivo, da, ali kakve to ima veze, pitate se. Iznenadićete se — bundeva može da zameni ovu testeninu i pruži vam obrok kakav niste ni slutili da je moguće napraviti. Još ukusniji i neuporedivo zdraviji nego da ste se poslužili špagetama!


Sastojci:

 

  • 400 grama bundeve
  • 100 grama slanine
  • 100 grama feta sira
  • šaka crnih maslina
  • 2 čena belog luka
  • 1 manja glavica crnog luka
  • maslinovo ulje, so, biber, origano, susam, mirođija po potrebi i ukusu


Priprema


Bundevu iseckajte štapiće koji treba da budu dugački i tanki — kao špagete. U duboki tiganj sipajte maslinovo ulje, pa pripržite crni i beli luk. Dodajte štapiće bundeve i sve zajedno pržite još 5 minuta da se štapići ne bi raspali.

 

Ako primetite da je bundeva previše omekšala, odmah je izvadite i sklonite sa strane, a ako je još uvek čvrsta, dodajte sitno seckanu slaninu i začine.

 

Na kraju pospite feta sirom sečenim na kockice i crnim maslinama.


Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...