oprez

One su VAŠI NAJGORI NEPRIJATELJI: Ovih 7 namrinica izaziva glad, ali i višak kilograma! (FOTO)

0
Zbog svog bogatog ukusa, većinu hrane sa ovog spiska često koristimo, a ne bi trebalo!

 

foto: Profimedia

 

2. Sokovi


Kupovni voćni sokovi sadrže sav šećer iz voćke, ali nimalo vlakana iz pulpe ili kože voćke. To znači da čaša soka može brzinski znatno povisiti nivo šećera u krvi, a onda je opet naglo spustiti zbog čega ćete osećati glad.
 

Kejt Midlton ne može da zamisli doručak bez ovog sastojka: Samo jedna kašičica ovog praha pretvoriće vaš obrok u pravu proteinsku bombu!

 

Zbog toga će mnogo bolja zamena kupovnom soku biti smoothie napravljen od svežeg voća kojem možete dodati malo proteinskog praha ili maslaca od kikirikija što će pomoći u održavanju razine šećera u krvi i učiniti vas sitijima.

3. Slane grickalice


Postoji razlog zašto nakon kesice čipsa žudite za nečim slatkim. Čips, smoki, perece i ostale slane grickalice su najjednostavniji ugljenohidrati lišeni gotovo svake hranjive vrednosti te podstiču brzo podizanje te još brže spuštanje insulina. A s obzirom na to da naš mozak brzinsko dobijanje energije povezuju sa slatkom hranom, za očekivati je da ćete nakon slane grickalice imati želju za nečim slatkim. Na dalje, zbog fenomena poznatog kao primetno specifična sitost nakon kesice čipsa možete osećati kao da vam je pun samo 'želudac za slano'. 'Želudac za slatko' može vam i dalje biti prazan.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker