sve se može kad se hoće

Kako je Nikola Jokić za 42 dana smršao 14 kg? Izbacio je iz ishrane nekoliko namirnica i pridržavao se jednog pravila

0

Još kao dete Nikola je kuburio sa kilogramima, a i sam kaže da mu je odluka da smrša bila jedna od najboljih u karijeri

NIKOLA JE SADA VEOMA DISCIPLINOVAN KAD JE HRANA U PITANJU
NIKOLA JE SADA VEOMA DISCIPLINOVAN KAD JE HRANA U PITANJU foto: Imaginechina / ddp USA / Profimedia

Čuveni srpski košarkaš Nikola Jokić priznaje da je jedan od onih ljudi koji sve vole da jedu. Još kao mali uživao je u domaćoj hrani, a ni poslastice nije mogao da zaobiđe.

 

Zbog toga su se kilogrami gomilali, a otac je pomislio da bi mu dobro došlo da trenira neki sport i upisa ga na košarku. Ispostavilo se da je to bila najbolja odluka koju je mogao da donese za svog sina.

 

Nakon izvesnog vremena Nikola je primetio da mu višak kilograma smeta, ali nije bilo lako doneti odluku o tome da uđe u proces mršavljenja. Ipak, kad je odlučio uz trud i volju rezultati su brzo bili vidljivi.

Ipak, u tom procesu Jokić nije bio sam. Osim supruge koja mu je bila velika podrška Nikola je pomoć potražio od nutricioniste koji mu je propisao šta sme, a šta ne da jede, čega se Nikola striktno pridžavao.

 

Kondicioni trener Stiv Hes mu je napravio poseban režim ishrane koji je Jokića doveo u vrhunsku formu.

 

- Mislim da je taj gubitak kilograma jedna od najboljih stvari koje sam učinio u karijeri. Hes mi je pomogao da uravnotežim kilažu i sada jedem šest do osam puta dnevno. Proteinske šejkove, salate, piletinu, ribu i sve pripremljeno na zdrav način - rekao je on jednom prilikom.

 

NIKOLA SADA IMA SAVRŠENU LINIJU
NIKOLA SADA IMA SAVRŠENU LINIJU foto: Petar Aleksić

Dijeta Nikole Jokića brzo je dala rezultate, što ga je ohrabrilo da ide sve dok potpuno nije bio zadovoljan svojom kilažom.

 

Njegova ishrana sada se fokusira na uravnotežen unos proteina, složene ugljene hidrate, voće i povrće, kao i kontrolisani unos zdravih masti.

 

- Ne jedem gluposti, slatkiše, masno i začinjeno - otkrio je košarkaš.

 

Bonus video:

Nikola se uvek obraduje ljudima koji dođu da ga isprate 

 

makonda-tracker