koju biste probali?

Glumica je izgubila 45 kg uz – sporo žvakanje! 5 popularnih DIJETA u koje se poznate lepotice kunu

0

Nakon što je celog života bila gojazna, australijska glumica je tek u četrdesetim uspela da smrša, i to da prepolovi svoju težinu, a za sve je zaslužan zanimljiv metod

Kim Kardašijan na Met gali tokom njene prve trudnoće i Kim danas
Kim Kardašijan na Met gali tokom njene prve trudnoće i Kim danasfoto: EPA/JUSTIN LANE

Dijete poznatih ličnosti uvek privlače pažnju i lako ubede njihove fanove da ih probaju jer, na kraju krajeva, svakodnevno viđamo najnovije fotografije svojih omiljenih pevačica i glumica i transformacija se odvija pred našim očima.

 

Međutim, dok su neke zvezde, poput australijske zvezde komedije Rebel Vilson, popularizovale bezbedne načine da se rešimo viška kilograma, ima i onih koji su tvrdili da su smršali gladovanjem, uz detoks napitke i sl.

 

Verovali im ili ne, ovo su dijete koje su postale vrlo poznate zahvaljujući slavnim devojkama. Koju biste vi probali?

Kim Kardašijan – Atkinsova dijeta

 


Atkinsova dijeta jedan je od najpoznatijih režima ishrane za skidanje kilograma, ali dodatnu dozu popularnosti svakako joj je dala rijaliti zvezda i poslovna žena Kim Kardašijan.

 

Kim Kardašijan i Kanje Vest na Met gali, tokom njene prve trudnoće
Kim Kardašijan i Kanje Vest na Met gali, tokom njene prve trudnoćefoto: EPA/JUSTIN LANE

Nakon što se u trudnoći ugojila više nego ikad (šest nedelja pre porođaja je otkrila da njena vaga pokazuje 23,5 kg više nego ranije), Kim je samo 11 meseci izgubila sav višak, a rekla je da joj je to uspelo zahvaljujući Atkinsu 40, varijanti Atkinsove dijete koja podrazumeva da se na početku unosi samo 40 g ugljenih hidrata dnevno.


Rebel Vilson – Majrov metod

 

Rebel Vilson ponosna je na svoj novi izgled
Rebel Vilson ponosna je na svoj novi izgledfoto: Instagram


Australijska glumica i komičarka sve je iznenadila kada se pojavila 45 kilograma mršavija, a ona nastavlja da vodi računa o svom zdravlju, pa i dalje vredno trenira i pazi na ishranu.


Rebel je istakla da je njena tajna u redovnom treniranju i ishrani po tzv. Majrovoj metodi, dijeti koja je potom napravila veliki "bum" u Holivudu.

 

Rebek Vilson nekad
Rebek Vilson nekadfoto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

U pitanju je plan ishrane koji bi trebalo da traje samo 14 dana, ali mnogi od saveta koji prate Majrov metod bi trebalo da ostanu navika i tako se pozitivno odraze na opšte zdravlje.

Bijonse – Master Cleanse dijeta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)


Pre nekoliko godina napici za detoksikaciju postali su ultrapopularni, a nutricionisti napominju da ne treba previše da se oslanjamo na njih i da ne postoji čarobno sredstvo svoje čisti organizam. Međutim, svakako ne mogu da vam škode pića koja obiluju vitaminima i mineralima, sve dok ne zamenjuju obroke, zar ne?


Jedno od takvih pića popularizovala je 2006. R'n'B kraljica Bijonse, koja je tvrdila da je smršala devet kilograma za dve nedelje dok se spremala za snimanje filma Dreamgirls. Ona je navodno izbacila čvrstu hranu i pila samo napitak od limuna s dodatkom javorovog sirupa i čili papričice, što svakako nije nešto na šta lekari gledaju blagonaklono jer nema zdravog mršavljenja bez uravnotežene i raznovrsne ishrane.


Megan Foks – Dijeta 5 faktora

1 / 6 Foto: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedna od najatraktivnijih glumica na planeti već dve decenije izgleda spektakularno, a i nakon tri trudnoće je vrlo brzo vraćala liniju po kojoj je poznata. Megan je tvrdila da je za njen izgled zaslužna dijeta pet faktora, koja podrazumeva pet obroka dnevno, odnosno pet sastojaka po obroku, a uglavnom se sastoji od japanske hrane, lososa, belanaca, ovsenih pahuljica i badema.


Džesika Bil – Paleo dijeta

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Biel (@jessicabiel)


Poznata glumica Džesika Bil ulaže mnogo truda da održi svoj vitak stas i ostane zdrava, bez gladovanja i mnogo odricanja, a u tome joj pomaže paleo dijeta.


U pitanju je potpuno bezglutenski način ishrane koji se fokusirana na visokokvalitetne proteine životinjskog porekla, neskrobno povrće i zdrave masti, a u potpunosti izbacuje šećer, mlečne proizvode, alkohol, prerađenu hranu, mahunarke...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Smršajte jedući obilne doručke

 

makonda-tracker