Elizabet Tejlor znala je da uživa u životu, ali kada je bilo potrebno, vraćala se svojoj omiljenoj dijeti uz koju nije gladovala.
Šezdesetih godina prošlog veka je Elizabet Tejlor definitivno važila za jednu od najlepših žena sveta, a svoj izgled dugovala je i pravilima ishrane kojima se vodila. Ipak, i ona je, kao i svako od nas, bila živ čovek.
Slavna glumica je doručkovala kajganu, slaninu i koktel mimoza. Za ručak je jela francuski hleb punjen puterom od kikirikija i slaninom. Najobilniji njen obrok bila je večera, koja je bukvalno bila prava gozba. Tada bi pojela prženu piletinu, grašak, sos, pire, kukuruzni hleb, keks i punu čašu Džek Denijelsa.
Takav način ishrane je u jednom trenutku "došao na naplatu." Tokom svog petog braka, Tejlor je dogurala do 82 kilograma. Tada je odlučila da preseče, pa je upornom dijetom uspela da se vrati na 55 kilograma.
Elizabet je 1987. godine objavila knjigu o svojoj dijeti "Elizabeth Takes Off," koja je postala bestseler.
— Lako je postati opsednut kalorijama. Ali to nije način mršavljenja — napisala je holivudska zvezda.U knjizi je objavila i brojne recepte za jela koja je konzumirala tokom dijete. Kako kaže, skidala je kilograme, a retko je bila gladna, piše 24sedam.
U knjizi je objavila i brojne recepte za jela koja je konzumirala tokom dijete.
Dijeta Elizabet Tejlor
Elizabet Tejlor isticala je da je skidala kilograme, a retko je bila gladna.
Prvi dan
Svaki doručak na dijeti Liz Tejlor je isti: tost i komad voća. Za večeru je filet sabljarke sa sokom od limete.
Drugi dan
Drugog dana jede isti doručak, dok je za večeru odrezak uz hleb i puter od kikirikija.
Takođe, Liz je podsticala svoje fanove da na frižider okače fotografiju na kojoj su najdeblji. To je smatrala inspiracijom da ne odustane od dijete.
Treći dan
Tejlor preporučuje da se svaki dan dijete u 15 sati jede sos od kisele pavlake sa povrćem. Za večeru je pire od kuvanog povrća i paradajza.
Do kraja prve nedelje svako bi trebalo da se privikne na novi režim, s tim da Liz savetuje da se jednom u sedam dana počastimo hranom koju sanjamo. Ona je jednom pojela celu picu i kutiju sladoleda.
Osmi dan
Osim tipičnog doručka i kisele pavlake s povrćem, za večeru je filet ribe. Dozvoljena je konzumacija bilo koje ribe ili komada mesa, poput teletine.
Četrnaesti dan
Na kraju druge nedelje na meniju je poslastica: salata od tune s pastom od paradajza, grejpa, mladog luka i majoneza.
Bonus video
DIJETA PO KRVNIM GRUPAMA JE NA SPISKU PET NAJGORIH NA SVETU?! Nutricionisti upozoravaju na njenu naučnu neutemeljenost