fascinantno

Uz pomoć njih zajedno su smršale više od 160 kg: Bojana Stamenov, Martina Vrbos i Dea Đurđević držale su OVE DIJETE

0

Kada je mršavljenje u pitanju one su apsolutni pobednici 

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Poznate dame, Bojana Stamenov, Martina Vrbos i Dea Đurđević uspele su da dobiju bitku protiv viška kilograma i što je od svega najbolje, svoje linije sačuvale su i nakon duže od godinu dana. 

 

Ono što je presudno bilo kod njih jeste činjenica da su pokazale ogromnu želju da se obračunaju sa hranom, sa kilogramima koji su pretili da im ozbiljno naruše zdravlje. 

 

Jedna od žena koja je zaslužila veliko bravo za trud koji je uložila da bi promenila svoj život i izgled svakako je Bojana Stamenkovski. 

 

 

Ova mlada dama imala je ozbiljan problem sa viškom kilograma, koji su pretili da je ubiju. Kada je shvatila da je situacija zaista ozbiljna odlučila je da promeni navike i tako je za godinu dana skinula 80 kilograma. 

 

Moje zdravstveno stanje je bilo katastrofa! U junu 2020. šećer mi je skočio skoro na 30. Tada sam primetila da ne vidim dobro. Sve do tada sam bila zdrava debelica, na granici insulinske rezistencije, ali bez problema. Nažalost, gojaznost je učinila svoje – rekla je pevačica svojevremeno u jednoj televizijskoj emisiji.

 

Sa ove tačke gledišta, pevačici je jasno da je neredovna ishrana i vrsta hrane kojoj je pribegavala zbog koncerata i turneja dala svoje neželjene rezultate.

 

Bojana Stamenov smršala neverovatnih 80 kilograma
Bojana Stamenov smršala neverovatnih 80 kilogramafoto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Kako je priznala, višak kilograma su uticali i njenu psihu.

 

Postala sam agresivna i osiona! Baka mi je govorila: Šta praštiš, dete, na sve nas?! Šta ti je?– ispričala je Bojana.

 

Tada je odlučila da je vreme da potraži pomoć.  Planirala je operaciju smanjenja želuca, ali onda je sve krenulo potpuno drugačijim putem. Morala je da reguliše ishranu da bi snizila nivo šećera u krvi, a onda su kilogrami krenuli da se tope. 

 

 

Kontakrirala je trenera, koji joj je promenio ishranu i uveo gotovo svakodnevnu fizičku aktivnost. Nije bilo lako, ali se na kraju isplatilo. 

 

 

Trener mi je promenio ishranu. Pre njega sam uglavnom jela parče hleba sa mladim sirom, salatom ili kuvano jaje... On mi je dodao još namirnica, tako da nisam gladovala. Kad sam shvatila da sam izgubila 70 kilograma, otkazala sam operaciju! Sada se osećam psihički i fizički bolje, a i mnogo lakše. Lako kao leptir! Nastavljam da mršavim, pa dokle stignem – bila je iskrena Bojana.

 

Martina Vrbos je imala takođe veliki broj kilograma, sve dok se nije podvrgnula autofagiji. Pevačica ne jede 18 sati dnevno, pa je za manje od godinu dana smršala čak 50 kilograma! Martina je imala 120 kilograma, a sada 70.

 

Kako je Martina Vrbos smršala 50 kilograma?
Kako je Martina Vrbos smršala 50 kilograma?foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Naglo sam se ugojila posle trudnoće, pošto nisam mogla da jedem šta sam htela dok sam bila u drugom stanju. Bila sam željna svega, pa je na mom meniju bila isključivo nezdrava hrana. Mahnito i histerično sam jela hranu iz brzu hranu i gazirana pića sam pila u neograničenim količinama, a slatkiši su bili neizostavni. Čini mi se da sam preko noći dogurala do tih famoznih 120 kilograma - započinje priču Martina.

 

I na posletku, devojka koja je takođe pobedila samu sebe, Dea Đurđević, uspela je da smrša neverovatnih 30 kilograma. 

 

Put do idealne linije nije bio lak, ali ona je bila uporna i uspela je. Zbog toga je svoju priču htela da podeli i sa drugim ženama koje možda biju istu bitku.

 

Dea Đurđević smršala uz pomoć dijete 30 kilograma
Dea Đurđević smršala uz pomoć dijete 30 kilograma foto: Antonio Ahel/ATAImage

 

- Merila sam se sve dok nisam izgubila 30 kilograma, a onda sam prestala! Ne znam da li sam posle toga još smršala ili nabacila neki kilogram, važno mi je samo da ponovo mogu da zakopčam farmerke. Sada konačno opet nosim s veličinu i zadovoljna sam - ispričala je Dea za domaće medije, koja uživa u ljubavi sa kolegom Mladenom Mijatovićem.

 

Sada večeru izbegava i trudi se da ne jede masno.

 

- Trudim se da unosim ograničenu količinu hrane i da ne jedem masno. Veoma je teško da čovek sam sebe kontroliše, ali mi to uglavnom uspeva! Takođe, već neko vreme ne večeram, a ako mi se desi da ipak pojedem nešto uveče, biram da to bude salata.

 

 

 

 

makonda-tracker