(RECEPT)

2 sastojka + nekoliko minuta! Dijetalne TORTILJA-LEPINJE bez brašna koje možete filovati i slatkim i slanim nadevom

0

Predstavljamo vam najjednostavniji i najbrži recept za hlepčiće posle kojih vas neće gristi savest

lanena tortilja
lanena tortiljafoto: Brown Girls Kitchen/Shutterstock

Ukoliko ste na dijeti ili zbog opšteg zdravlja izbegavate belo brašno, obavezno probajte recept za lanene tortilje.


Ova tanka lepinja pravi se za samo nekoliko minuta i od svega dva sastojka – vode i mlevenog lana, a možete joj po želji dodati razne začine.

 

Čak i ako to ne učinite, dobićete tortilju božanstvenog ukusa, koju možete filovati i slatkim i slanim punjenjem.


Sastojci:

 

  • 1 šolja semena lana
  • 1 šolja vode

 

Po želji:

 

 

  • 1/4 kašičica soli
  • 1 kašičica začina po ukusu (beli luk u prahu, kari, kim...)


Priprema

  1. Stavite seme lana u blender i miksajte sve dok ne dobijete teksturu poput brašna (možete da upotrebite i brašno od lana).
  2. Prokuvajte vodu, pa sklonite s vatre i ubacite začine, pa potom i mleveno seme lana.
  3. Mešajte dok ne dobijete fino testo, pa po potrebi ako je vlažno dodajte još lanenog semena.
  4. Stavite testo između dva lista pek-papira i razvucite oklagijom na širinu od 2-3 milimetara, pa isecite poklopcem za šerpu tako da dobijete oblik kruga.
  5. Prebacite u teflonski tiganj i pecite na srednjoj vatri od minut do dva, pa okrenite i pecite još minut.
  6. Kad se ohladi, filujte po želji i urolajte.

Pogledajte pripremu.

 

 

Odlično je sa slanim nadevom, poput mešavine krem-sira, pavlake, spanaća i šunke, ali će ukus biti sjajan i ako naseckate sezonsko voće i ubacite kuglu sladoleda.

 

 

makonda-tracker