uvek efikasna

DIJETA BEZ GLADOVANJA koja daje rezultate! Kako je kraljica Maksima na brzinu skinula 10 kilogama pred rođendan?

1

Holandska kraljica može da se pohvali vitkim stasom i zdravim izgledom, ali jednostavno ne može da odoli slatkišima iz rodne Argentine

foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Holandska kraljica Maksima veoma je vitka i izgleda prelepo i na svečanim prijemima i na plaži, a navodno je za sve zadužen način ishrane koji je vrlo popularan i među članicama kraljevskih porodica i u celom svetu proteklih godina

 

Omiljena dijeta kraljice Maksime od Holandije može biti vrlo stroga, a pomogla joj je da jednom prilikom za kratko vreme oslabi 10 kilograma.


Supruga kralja Vilema-Aleksandra, s kojim je u braku od 2002. godine, uvek je vrlo vitka, a izgleda izuzetno zdravo i može da se pohvali oblinama. Uglavnom se ne odriče mnogo, ali kada joj je potrebno da za kratko vreme dotera figuru po svom ukusu, Maksima se okreće – keto dijeti.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/PATRICK VAN EMST / POOL

 

  • Šta je keto dijeta?


Režim ketogene ishrane, poznatije pod imenom keto dijeta, podrazumeva snižen unos ugljenih hidrata, umereno konzumiranje proteina i povišen unos masti.


Suština je da telo kao osnovni izvor energije umesto glukoze počne da koristi masnoće, pa se one ne skladište.

 

Stručnjaci ističu da se uz ovakav način ishrane čuva mišićno tkivo, a ključno je ući u ketozu – prirodan proces koji telo pokreće kako bi nam pomoglo da preživimo u trenucima kada gladujemo. Tada organizam proizvodi ketone, koji se stvaraju usled razlaganja masti u jetri, a keto dijeta pokreće ovaj proces i dovodi telo u specifično metaboličko stanje.


Što je najvažnije, do toga se ne dolazi gladovanje, već sniženim unosom ugljenih hidrata!

 

Kraljica Maksima, Kraljica Maksima od Holandije
foto: EPA-EFE/Robin van Lonkhuijsen
  • Kako je kraljica Maksima smršala uz pomoć keto dijete?

 

Kada je Maksima od Holandije 2020. trebalo da proslavi svoj 49. rođendan, ona je planirala zabavu za pamćenje i svoju omiljenu argentinsku poslasticu alfahores, keksiće punjene mlečni filom i uvaljane u kokosovo brašno.

 

Međutim, da bi mogla sebi da dozvoli da se maksimalo prepusti svim čarima koje je dvorska kuhinja pripremila za slavlje, ona je pre toga sledila strog režim ishrane uz koji je brzo dovela svoju liniju do savršenstva.


Kako su pisali evropski mediji, Maksima je tada u potpunosti izbacila slatkiše, ugljene hidrate uopšte, kao i više vrsta voća i povrća. Konzumirala je samo hranu kuvanu na pari ili pečenu na roštilju, a jela je više malih porcija dnevno.

 

  • Keto dijeta je hit među poznatima

 

Ketogena ishrana pomogla je vojvotkinji od Jorka Sari Ferguson, koja od mladosti ima probleme s viškom kilograma i teško joj je da ostane dosledna kada započne dijetu. Kako je 2015. godine ispričala u emisiji The Today Show, ona je ranije bila zavisna od hrane.

 

Sara Ferguson
foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Moj porok je bila hrana. Koristila sam je da potisnem osećanja i svaki put kad bih prolazila kroz nešto – poput zlonamernih laži koje su mediji plasirali o meni, jela sam da bih se osetila bolje – priznala je tada popularna Fergi. – Došla sam do tačke da više nisam mogla da podnesem da pogledam sebe.


Nakon što je došla do skoro 90 kilograma, vojvotkinja od Jorka je počela keto dijetu i vrlo brzo primetila da je počela da mršavi, a poboljšali su joj se i kvalitet sna i kondicija. Najbolje od svega je to što joj nije bilo teško da izdrži, za razliku od mnogih drugih dijeta koje je godinama pokušavala da prati.


Ovaj način ishrane pomogao je mnogim poznatim ličnostima da se trasnformišu, a neke od njih su Hale Beri, Kim i Kortni Kardašijan, Gvinet Paltrou, Megan Foks, Adrijana Lima...

 

 

makonda-tracker