bez gladovanja

U jednom PRAVILU je ključ: Kako je Rene Zelveger smršala neverovatnih 48 kg?

0

Glumica Rene Zelveger ima velike oscilacije u kilaži.

Rene Zelveger na crvenom tepihu
Rene Zelveger na crvenom tepihufoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Glumica Rene Zelveger poznata je kao neko ko je kroz celu svoju karijeru imao velike oscilacije u kilaži: zbog nekih uloga je mršavila, a zbog drugih se gojila. 

 

Za ulogu u filmu o Bridžet Džouns, Rene je morala prvi put da se ugoji 15 kilograma, a drugi put i mnogo više te je kada je u svom životu dostigla vrhunac po pitanju kilaže, odlučila da smrša i tada skinula 48 kilograma.

 

Kada je pokušala da se ugoji zbog uloge, unosila je 4.000 kalorija dnevno što je duplo više od preporučene količine unetih kalorija za ženu.

 

Međutim, kada je rešila da smrša, počela je da praktikuje "Zona" dijetu koja utiče na poboljšanje celokupnog zdravlja organizma, a ne samo gubitak kilograma. 

 

  • Šta je Zona dijeta? 

 

U toku praktikovanja ove dijete, bitno je da se sledi princip 40:30:30. Šta to znači. 

 

To je procenat koji predstavljaju ugljeni hidrati, proteini i masti u vašoj ishrani, a kako kažu stručnjaci, ovakvom ishranom se postiže tzv. "zona" u kojoj je nivo šećera stabilan,a nivo hormona uravnotežen. 

 

Dakle, svaki obrok koji jedete bi trebalo da sadrži 40 odsto ugljenih hidrata, 30 odsto proteina i 30 odsto masti.

 

Doručak se jede najmanje sat vremena od buđenja, razmak između obroka treba da bude najmanje pet sati, a dok ste na ovoj dijeti treba da unosite više od dva litra vode dnevno. 

 

  • Inspiracija za jela dok ste na "Zona" dijeti

 

Doručak: Heljdine palačinke sа sirom i jаbukom; mafin od brusnice i nаrаndže; omlet od 6 belanaca sa šparglom/avokadom, pesto pita sa jajima i pršutom.

 

Ručаk: Piletinа nа žаru sa sаlаtom, piletinа nа žаru u Cezаr sаlаti, šef sаlаtа sа svežom jаbukom kao prilog.

 

Večerа: Pileće grudi; piletina sa pаrmezаnom i artičokama; svinjetina sa kiselim kupusom; punjene pаprike sа leblebijama; losos sa kašikom badema, 2 šolje povrća kuvanog na pari, 1 šolja borovnica.

 

makonda-tracker