icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uživaćete u svakom zalogaju

Ne može ni brže ni jeftinije: Hranljivi KETO RUČAK s piletinom i superzdravim povrćem (RECEPT)

Podeli:

Bez obzira na to da li ste na keto dijeti ili ne, ovaj obrok je nešto što morate probati ako želite zdraviji i izdašan obrok

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 300 grama belog mesa iseckanog na kockice
  • pola veće ili jedna cela srednja glavica karfiola
  • jedan veći brokoli
  • 2 jajeta
  • kašika maslinovog ulja
  • manja glavica crnog luka
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl vode
  • so i biber po ukusu

 

Priprema


Karfiol i brokoli isecite na manje cvetove operite i stavite u hladnu i slanu vodu, pa stavite na vatru. Sklonite i procedite čim proključa.


Zagrejte rernu na 220 stepeni.


Propržite sitno seckan crni luk na vrlo malo ulja, pa ga omekne i dobije staklastu boju dodajte belo meso.


Potom u vatrostalnu posudu sipajte i karfiol, i brokoli, i piletinu. U jednoj činiji umutite jaja, pa im dodajte vodu i jogurt. Sipajte so i biber po ukusu, dobro promešajte i prelijte piletinu, brokoli i karfiol.


Pecite oko pola sata.

 

 

Inicijalizacija u toku...