isprobajte!

7kg za 7 dana, zvuči nemoguće? Radnička dijeta vas vodi DO SAVRŠENOG IZGLEDA BEZ GLADOVANJA i mučenja organizma

0

Dijete su uvek jedna od glavnih tema koja okupira žene i stalno su u potrazi za novom i efikasnijom koja će dovesti liniju do savršenstva.

foto: Prostock-studio/Shutterstock
foto: Prostock-studio/Shutterstock

Za popularnom radničkom dijetom su poludele žene širom sveta, a ona svojih pet minuta dobija i u Srbiji.

 

Radnička dijeta je osmišljena još 1985. godine tako što je jedna američka kompanije želela da ohrabri svoje radnike da vode zdraviji život i poboljšaju stanje organizma.

Plan ove dijete je da nedeljno izgubite pet do sedam kilograma, a poseban akcenat je na hidrataciji i ističe se značaj ogromnog unosa tečnosti. Potrebno je da dnevno pijete šest do osam čaša vode i možete konzumirat supu u neograničenim količinama, ali po posebnom receptu, što je i zaštitni znak ove dijete.

 

Prvog dana jedite voće i to apsolutno sve osim banana. Drugog dana uvedite povrće u ishranu, a voće izbaciti. Ono može biti i sirovo i kuvano i ne postoje ograničenja u smislu da neko povrće ne smete da jedete. Dolazi treći dan i tada možete uvrstiti sve mešavine voća i povrća bez bilo kakvog ograničenja.

 

Četvrti dan je možda nekima posebno zanimljiv. On zahteva unos banana i mleka, možete pojesti do 8 banana, možete popiti 3 čaše mleka i tako nadoknaditi natrijum i kalijum koji ste izgubili prethodnih dana.

 

Peti i šesti dan zahtevaju i unos mesa. Naime, petog dana jedite govedinu i paradajz, s tim što morate se ograničiti na dve porcije po 300 grama mesa i najviše 6 paradajza. Šestog dana izbacujete paradajz i dodajete miks povrća koji može biti raznovrsan. 

 

Vlakna, Zdrava hrana, Voće, Povrće
foto: Shutterstock

Sedmi i poslednji dan podrazumeva smeđi pirinač, voćni sok i povrće, bez nekih ograničenja. Nakon sprovedenog režima ishrane trebalo bi da imate i do sedam kilograma manje.

 

Supa koja je dozvoljena uvek i u neograničenim količinama se sprema vrlo jednostavno.

 

Sastojci:

 

  • voda
  • 2 zelene paprike
  • 6 glavica luka (manjih ili 2 veće)
  • paradajz
  • celer
  • glavica kupusa
  • kockica pileće supe
  • so i biber po ukusu

 

Kuvajte najmanje 45 minuta, odnosno sve dok povrće ne bude zasigurno skuvano.

 

 

makonda-tracker