zdravo telo

Reguliše HOLESTEROL, krvni pritisak, poboljšava imunitet... Ovaj ČAROBNI napitak PREPORODIĆE vaš organizam

0

Konzumiranje ovog soka takođe će poboljšati stanje vaše kose i kože. 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Celer je biljka koja sadrži sastojke koji su poznati od davnina i ljudi su ga uzgajali jer su smatrali još tada da jača imunitet i da je dobar za ublažavanje bolova. 

 

 

Celer je odličan izvor vlakana, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, vitamina B i B6, vitamina C i mnogih drugih minerala. Sadrži veoma malo zasićenih masti i holesterola. U ishrani se koristi koren, stabljika i list. Neizostavan je deo supa, salata, čorbi i variva, a sušeno seme celera upotrebljava se kao poseban začin, prnosi Kurir. 

 

Reguliše krvni pritisak

 

Nakon nekoliko nedelja konzumiranja celerovog soka kako su farmaceuti dokazali smanjiće vam krvni pritisak za 14%. ukoliko imate problema sa visokim krvnim pritiskom, ovaj napitak se pokazao kao najdelotvorniji. 

 

Smanjuje rizik od nastanka Alzhajmerove bolesti

 

Alchajmerova bolest, Starost
foto: Profimedia

 

Celer je biljka koja je bogata luteolinom - flavonoidom koji proizvodi prirodno protivupalno dejstvo, koji će da spreči bolesti mozga, takođe će pospešiti i njegove kognitivne funkcije, ali će uspešno i štiti pamćenje. U vezi sa ovim osobe koje piju sok od celera najmanje 3 puta nedeljno imače 76% manje šanse da će im se razviti Alchajmerova bolest. 

 

Snižava holeserol

 

holesterol
foto: Shutterstock/Andrey_Popov

 

Istraživanja Univerziteta u Čikagu dokazala su da kada konzumirate ovaj sok uspećete da snizite nivo lošeg holesterola, a rezultati su vidljivi, ako ovaj sok konzumirate 4 puta nedeljno. 
 

Poboljšava imunitet

 

Celer je bogat vitaminom C i vezi sa tim celerov sok je odlično konzumirati kada je potrebno da ojačate svoj imunitet. Uspećete da smanjite simptome prehlade. 

 

 

makonda-tracker