mreže gore

"Nedavno sam se zaljubila u čoveka od 70 godina – PUTINA": Kako je ruski predsednik postao SEKS SIMBOL u Kini?

0

Dok je u zapadnim medijima imidž ruskog predsednika verovatno nepovratno narušen, žene u Kini navodno lude za njim

foto: ALEXEY DRUZHININ / AFP / Profimedia
foto: ALEXEY DRUZHININ / AFP / Profimedia

Nedavno sam se zaljubila u čoveka od 70 godina. O, moj bože, on je stvarno zgodan! Njegovo ime je Putin – glasi objava devojke po imenu Manman, koja je privukla mnogo pažnje na društvenoj mreži Weibo, koja je kineski pandan Tviteru.


Nije samo Manman zaljubljena u predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina – sve je više devojaka u Kini koje dele svoje simpatije prema njemu. Mnoge ga nazivaju atraktivnim, muževnim i šarmantnim, čak i otkako traje rat u Ukrajini i Putinov imidž je sve lošiji iz dana u dan. Štaviše, haštag Putin na Weibo-u pregledan je više od 470 milion puta!

 

Kako ističu stručnjaci za Insider, nije u pitanju samo proruski sentiment u Kini to što čini da mu tamošnje žene budu naklonjenije. Njegov tzv. hipermaskulinitet, na kom Putin insistira od početka karijere (pozirajući bez majice, tokom džudo treninga i sl), doveo je do toga da ga mnogi u ovoj zemlji vide demonstraciju sile i moći.

 

Vladimir Putin
foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Od dvehiljaditih, Kina se trudila da postane svetska supersila, a s dolaskom Sija Đinpinga na vlast u drugoj deceniji 21. veka, stvaranje dominantnog i snažnog imidža je postalo važnije nego ranije – kaže za Insider Anđelina Čin, profesorka istorije na kalifornijskom Koledžu Pomona.

 

Istovremeno, Putin se predstavlja kao vrlo mačo i moćan alfa muškarac. Postao je idol kod mnogih žena u Kini jer ostavlja utisak snažnog lidera koji može da vodi zemlju u pravom smeru – kaže prof. Čin.


Kako piše pomenuti portal, Putinovo "otvoreno prikazivanje muškosti" u skladu je s kineskom agentom promaskuliniteta.

Prošle godine, kinesko Ministarstvo obrazovanja je pozvalo škole da reformišu časove fizičkog vaspitanja kako bi se suprotstavili "feminizaciji mladića". Do toga je došlo nekoliko meseci nakon što je visoki politički savetnik Si Zefu izjavio da su potrebne inicijative koje sprečavaju da dečaci postanu "plašljivi i ženstveni".

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

 

U septembru prošle godine je u Pekingu zabranjeno televizijskim emiterima ono što su nazvali "ženskasti muškarci i druga nenormalna estetika".


Si Zefu je kritikovao i androgine idole i rekao da deca žele da budu kao oni, a ne kao "vojni heroji". Vladina propaganda je moćna i uticajna, tako da to utiče na to što žene u Kini vide Putina kao novog poželjnog muškaraca – tvrdi profesorka Čin.

 

 

makonda-tracker