"kukavice!"

Pobegao iz Ukrajine SA ŽENAMA I DECOM! Čuveni lepotan na udaru svetske javnosti, obasipaju ga UVREDAMA

3


Dok se njegovi sunarodnici bore, ovaj poznati momak odlučio je da ode na sigurno, što nije svima po volji

foto: Clint Brewer Photography/A.I.M / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: Clint Brewer Photography/A.I.M / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Maksim Aleksandrovič Čmerkovski (42), šampion u latino plesovima i koreograf, koji se proslavio na američkim televizijama, napustio je rodnu zemlju i danas je u Americi.


Tamošnji paparaci fotografisali su ga dok je u Malibuu ručao sa suprugom, a nekoliko dana ranije boravio je u Ukrajini.

 

Budući da je u ovoj evropskoj zemlji, u kojoj trenutno besni rat s Rusijom, muškarcima starim između 18 i 60 godina zabranjeno da napuste zemlju, mnogi su iznenađeni time što je Čmerkovskom to pošlo za rukom. Kako mediji pišu, plesač je u tome uspeo jer ima i američki pasoš, a navodno je Ukrajinu napustio u grupi žena i dece koji su izbegli iz ratom zahvaćenih područja.

 


Maksimov potez nije naišao na oduševljenje na društvenim mrežama — nižu se negativni komentari i uvrede jedna za drugom.


"Umesto da se boriš za svoju zemlju, ti šetaš po Malibuu", "Ti si bedan izgovor za muškaraca", "Izdajniče", "Kako te nije sramota", "Ukrajini nisu ni potrebni takvi kao što si ti", "Kukavice"... neke su od reakcija na potez Čmerkovskog.

 

Maksim se, inače, često oglašava na društvenim mrežama i priča o situaciji u njegovoj rodnoj zemlji.

 


U prvim danima rata, on je ispričao pratiocima da je svuda oko njega haos i da je navodno bio uhapšen na ulici, ali da je to bio najmanje traumatičan događaj u situacjii koja ga je zadesila.


Pokušaću da se izvučem, pokušavam da se približim granici... Samo pokušavam da ostanem fokusiran. Imam opcije. Moje opcije su, nažalost, bolje nego kod većine ljudi. Malo sam nervozan, ali mislim da će sve biti u redu. Znam da će biti u redu — rekao je Čmerkovski dok je još boravio u Ukrajini, gde je bio zbog plesnog takmičenja.

 


Maksim Čmerkovski rođen je 1980. u Odesi, a s porodicom živi u Americi od 1994. godine.

 

 

makonda-tracker