ogorčena

"Možda imam više prilika, ali imam i MOZAK!" Ćerka Putinove desne ruke najpre naljutila izjavom o ratu, a sada...

1

Mlada lepotica poriče da je sve u životu stekla zbog svog uticajnog oca i ističe da je iznenađena američkim sankcijama s kojima se suočila

foto: Instagram
foto: Instagram

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, kog mnogi nazivaju "glasom Vladimira Putina" ili, makar, njegovom desnom rukom, sve češće privlači pažnju svojim privatnim životom.

 

Peskov, za kog mnogi kažu da je "lice ruske propagande", našao se u centru skandala odmah po izbijanju rata Rusije s Ukrajinom jer je njegova ćerka Elizabeta Peskova na Instagramu poručila "Ne ratu".


Mlada lepotica nije jedino dete Dmitrija Peskova — on ih ima ukupno pet, iz svojih brojnih ljubavnih veza i brakova.

 

Portparol Kremlja iz ljubavi s olimpijskom šampionkom u umetničkom klizanju Tatajnom Navkom ima ćerku Nađu, dok je s bivšom suprugom Jelisavetom dobio već pomenutu Elizavetu, a uz to ima i trojicu sinova.

 


Ipak, ovih dana najviše se priča i piše o Elizaveti (24), koja važi za vrlo uspešnu mladu ženu. Ona je osnivačica kompanije za komunikacije, direktorka jedne fontacije i ima master diplomu iz oblasti međunarodnih odnosa, a njena disertacija bavi se uticajem turskih i iranskih lobista na smer američke spoljne politike. Uz to, ona je izuzetno popularna na Instagramu, gde Elizavetu Dmitrijevnu prati skoro 250.000 ljudi i gde se često oglašava.

 

Prvog dana ruske invazije na Ukrajinu, ćerka Dmitrija Peskova poručila je "Ne ratu", a ubrzo potom obrisala je ovu objavu. Strani mediji odmah su je preneli, a Elizaveta je sada dala intervju u kom nije priznala da je mislila na ratna zbivanja u Donbasu.


Kada kažem da se zalažem za mir, to se ne odnosi na Ukrajinu, nego na ceo svet — istakla je.

 


Kako prenosi Business Insider, Elizaveta priznaje da joj je status njenog oca dao životne prilike kakve drugi nemaju, ali ne smatra da je to dovelo do njenog uspeha u tako ranoj mladosti.


Potpuno shvatam da imam više prilika od drugih jer, naravno, ja ne dolazim iz obične porodice — kaže ona. — Ali, znate, bez mozga ne možete ove prilike da pretvorite u nešto.

 

Pored prilika, činjenica da joj je otac Dmitrij Peskov, sada joj je pružila nešto ne preterano prijatno: sankcije. Najpre je Amerika uvela sankcije portparolu Kremlja, nazvavši ga "šefom propagande Ruske Federacije", a potom i Peskovoj i njenom braku. Ministarstvo finansija SAD optužio je porodicu Peskov za "luksuzni životni stil koji nije u skladu s njegovom platom".

 


Elizaveta ne želi da govori o politici, ali ističe da joj nije najprijatnije to što joj je onemogućeno da putuje kao ranije.


Za mene, to je potpuno nefer i neutemeljeno — kaže ona. — Bila sam zaista iznenađena jer je čudno uvoditi sankcije nekome ko ima 24 godine i nema ništa s ovom situacijom. Tužna sam jer ja volim da putujem, volim različite kulture.


Politikom, ističe, ne želi da se bavi i naziva se "građankom sveta", koja ništa ne može da uradi povodom novonastale situacije. Kako insistira, iako ima blizak odnos sa ocem, ona nije Dmitrij Peskov i ne treba da bude odgovorna.

 

makonda-tracker