kontroverzno

Pokušala da pobegne s 27,5 miliona u koferu?! Evo ko je prelepa Ukrajinka o kojoj danas bruji planeta

1

Do prošle godine bila je samo još jedna službenica, a danas je žena za koju se sumnja da je pokušala da uđe u Evropsku uniju s novcem čije poreklo ne može da objasni.

foto: Instagram
foto: Instagram

Proteklih dana u stranim medijima jedna od najčešće pominjanih žena iz ratom zahvaćene Ukrajine bez sumnje je Anastasija Kotvicka, supruga bivšeg poslanika Igora Kotvickog (52).


Mlada lepotica uhvaćena je na ukrajinsko-mađarskoj granici i uskoro će protiv nje biti pokrenut krivični postupak jer je pokušala da izađe iz zemlje s ogromnom – i neprijavljenom – svotom novca. Navodno je u koferu Anastasija nosila čak 28 miliona dolara, što je njen suprug demantovao. Prema tvrdnjama ovog kontroveznog političara, njegova supruga zaista je pokušala da napusti Ukrajinu, ali da bi se porodila.

 

Sav moj novac nalazi se u ukrajinskim bankama, ništa nisam podigao – rekao je Kotvickij i potom obrisao profile na društvenim mrežama.


Nekadašnji poslanik kasnije se ponovo oglasio, ovog puta putem Instagram naloga njegove ćerke Violete i istakao da je priča o bekstvu njegove supruge s višemilionskim iznosom "lažna" i "trač".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WION (@wionews)


Kako piše ukrajinski "Obozrevatel", Anastasija je putovala sa svojom majkom i dvojicom mađarskih građana, a mediji tvrde da je ona, za razliku od Kotvickog, priznala da je nosila novac.

 

Anastasija Kotvicka
foto: Instagram

Nakon skandala, Anastasija je, takođe, obrisala profil na Instagramu, a ruski mediji pišu da je pre rata ona vodila život na visokoj nozi i nosila skupocene brendirane komade. Za Kotvickog je udata od prošle godine, a pre toga je bila službenica Odeljenja za ekonomiju i međunarodne odnose Harkovske regionalne društvene administracije. Po udaji za političara, osnovala je svoju kompaniju, a njeni zvanični prihodi iznosili su 170 hiljada grivna godišnje, što iznosi nešto više od 5.260 evra.


Igor Kotvickij, član stranke Narodni front, bivšeg ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka, u prošlosti je bio optužen za korupciju, kada je navodno preko državne banke prebacio 36,3 miliona evra na račune u inostranstvu. Dvadeset godina mlađa Anastasija je njegova druga supruga, a pre nje je bio u braku s Alom Kotvickom, koja je trenutno rektorka Nacionalnog univerziteta za farmaciju.

 

 

makonda-tracker